Niš:Dekan pristao na razgovor o zahtevima studenata

Studenti su organizovali potpisivanje peticije kojom traže ostavku dekana i zahtevaju da se vrate sva prava koja su imali pre godinu dana na početku školske godine, rekao je Tanjugu predsednik Saveza studenata Medicinskog fakulteta Stefan Mladenović.

Ilić navodi da će organi fakulteta najverovatnije prihvatiti predlog da se vrati stari cenovnik fakulteta, ali da je Ministarstvo prosvete negativno odgovorilo na zahtev da studenti strukovnih studija sa osvojenih 48 bodova budu upisani o trošku države.

"Čekamo dodatno mišljenje Ministarstva, ali mi smo dužni da stvari koje nisu bile dobre vratimo u zakonske okvire"
, kazao je Ilić.

Prema njegovim rečima, fakultet je spreman da studentima strukovnih studija odobri da školarinu plate u 10 rata po 6.000 dinara.

Predsednik Saveza studenata kazao je da je saznao za spremnost fakulteta da prihavati određene zahteve, ali da će se o tome izjašnjavati posle zvaničnog obaveštenja uprave fakulteta.

Prema rečima Mladenovića, studenti su prikupili oko 750 potpisa, a cilj je da prikupe oko polovine potpisa aktivnih studenata ili oko 1.500 potpisa i peticiju će dostaviti organima fakulteta i Ministarstvu prosvete.

Na Medicinskom fakultetu danas će biti održana sednica Nastavno-naučnog veća na kojoj će, kako se očekuje, biti razmatrani studentski zahtevi koji se odnose na uslove studiranja.

Izvor: B92

Pogledajte još