Zaječar: Otkazano 300 polazaka vozova u toku prošlog meseca

Vozovi koji iz Zaječara polaze za Niš, Bor, Majdanpek i Negotin svakodnevno se otkazuju. Najčešće se ujutru otkazuje relacija Zaječar-Bor-Majdanpek, pa putnici umesto u šest sati mogu da otputuju tek u popodnevnim satima.

"Sramota, pošla sam vozom u šest ujutru da bih u prepodnevnim satima stigla u Majdanpek, a oni mi kažu da napustim voz. Ovo može samo kod nas, a država treba da se zapita šta radi i zašto se ovo dešava"
, kaže jedna od putnica Emina Zlatić.

Revolitrani putnici prisiljeni su na svakodnevna maltretiranja na železničkoj stanici u Zaječaru.

Loši i pruge i vozovi

"Vozovi na području istočne Srbije kreću se od 40 do 60 kilometara na sat, jer su pruge mnogo loše. Zbog svetske ekonomske krize nema finansijskih sredstava za ulaganje", kaže Dinić. Zato i savetuje sve putnike koji koriste usluge „Železnica Srbije“ u Timočkoj krajini, da se pre polaska obavezno informišu da li će voz uopšte krenuti.

"Neverovatno je ovo što nam rade, dešava mi se već četvrti put da otkazuju relaciju. Kada sam pošla za Negotin, rekli su mi da voz ne ide. Kako oni smeju tako da prodaju kartu, pa da posle izbacuju putnike iz voza?", pita se Miladinka Stamenković.

U različitim dnevnim terminima otkazuju se i relacije Zaječar-Niš i Zaječar-Negotin.

"Pošao sam nazad u Niš, imam obaveze, ali, evo, zbog otkazivanja ne mogu da stignem na vreme"
, kaže Saša Mladenović.

"Krenuo sam kući, otkazali su mi voz, a u autobusu nije bilo mesta, i sad moram da ostanem u Zaječaru", kaže Nikola Kostić.

Bojan Dinić, šef organizacione jedinice za prevoz putnika u Zaječaru, potvrdio je sve navode putnika.

"Imamo svega tri voza i stalno se kvare. Razumemo revolt putnika, ali je bio raspisan tender za remontera vozova koji je mnogo loše uradio remont"
, kaže Dinić, dodajući da se “u železnicu nije godinama ulagalo”.

Pored lošeg remonta, problem postoji i u godini proizvodnje vozova koji su stari i preko 30 godina.

Izvor: Blic

Pogledajte još