Džet Kapsula - Luksuz na vodi malih dimenzija (VIDEO)

Italijanski dizajneri tvrde da ona može da se koristi kao mini luksuzna jahta, kao taksi, policijsko, pa čak i vozilo za vojnu patrolu.

Ovo kompaktno plovilo je trenutno na akcijskoj prodaji, a cena za osnovnu verziju iznosi tričavih 150.000 evra, dok "VIP konfiguracija" košta oko 255.000.

(old_image)

Firma iz Napulja je mini jahtu prvi put prikazala na ovogodišnjem Sajmu u Monaku, a uskoro bi kupcima trebalo da budu uručeni prvi primerci.

"Kapsula" je dugačka 7,5 metara i široka oko 3,5, a proizvođač naglašava da je prostranija drugih brodića sličnih dimenzija zahvaljujući svom potpuno iskorišćenom enterijeru. Naravno, kupac može da izabere unutrašnjost, komponente, boju i dr. prema svojim potrebama.

Džet Kapsulu je dizajnirao tim inženjera koji rade u automobilskoj industriji. Oni su želeli da naprave jahtu koja je dovoljno mala da smanji visoke troškove sidrenja u luci, a dovoljno velika da komotno primi grupu prijatelja koji, recimo, obilaze ostrva.

(old_image)

Vozilo poseduje između 315 i 740 konjskih snaga, u zavisnosti od toga za koji se mlazni pogon odluči budući vlasnik, a maksimalno ubrzanje koje dostiže iznosi 65 km/h.

Pogledajte ovo zanimljivo plovilo

V. V.

Pogledajte još