Tri koncerta Bajage i instruktora u Zagrebu

Cena je do dana svakog koncerta 120, a na dan koncerta 140 kuna. Datumi ostalih koncerata na slavljeničkoj turneji biće postepeno najavljivani.

Tri koncerta u Tvornici posvećena su cenjenom rok posleniku Draženu Vrdoljaku (1951-2008) zaslužnom što je tadašnji gitarista Riblje čorbe Bajaga, neposredno po izlasku debitantskog solo albuma "Pozitivna geografija", prvi samostalni koncert u karijeri održao 12. aprila '84 u kultnom zagrebačkom klubu Kulušić.

"Urednik u Kulušiću je bio Dražen Vrdoljak, stvarno genijalac čovek. Imao je neku redovnu foru sa svirkama - čuo je album, dopao mu se i pitao me 'možeš da skupiš neki bend i dođeš?' 'Kulušić' je primao nekih 500-600 ljudi, a pravo da kažem bilo ih je 200-300. Ali stvarno je bilo fantastično jer nikad pre toga nisam svirao sam. Već sledeći put kroz dva-tri mjeseca imao sam rasprodana dva komada u 'Kulušiću'. Draženu dugujemo veliku zahvalnost", kaže Bajaga.

Kao zamena za odavno zatvoreni Kulušić izbor je prirodno pao na obližnju Tvornicu, u kojoj će Bajaga i Instruktori 6, 7. i 8. marta Zagrepčanima prirediti tri posebna koncertna iskustva, sa različitim set listama, odnosno sa nekim pesmama koje će biti izvođene samo jedno veče. Uz to, tri vezana koncerta praksa je koja već dugo nije pokušana u Zagrebu, a podseća na nekada uobičajene serije koncerata u Kulušiću.

Podsećamo se jedne od pesama sa "Pozitivne geografije":

Pogledajte još