Morsi iz bolničke sobe prebačen u samicu

Prethodno je Morsijev sin izjavio da vlasti nisu dozvolile porodici da poseti svrgnutog šefa države u zatvoru, i zato što su njegovi advokati prošvercovali u javnost njegovu poruku.

Prebacivanje je usledilo 10 dana pošto je Morsi privremeno smešten u bolničku sobu zatvora Borg al Arab u blizini mediteranskog grada Aleksandrije.

Morsi (62) se žalio na visok krvni pritisak i visok nivo šećera u krvi posle njegovog prvog pojavljivanja pred sudom, 4. novembra. On je optužen za podstrekavanje nasilja i ubijanja u vezi sa pogibijom demontranata ispred predsedničke palate.

Neimenovani zvaničnik je rekao da je premeštanje Morsija bilo očekivano, i da on neće dobiti nikakav poseban tretman u samici.

Morsi je zbačen 3. jula u vojnom puču za vreme veoma masovnih demonstracija pristalica opozicije koja je tražila njegovu ostavku.

Svrgnuti predsednik je potom držan na nepoznatoj lokaciji sve do početka suđenja, i porodica je bila sprečavana da ga poseti.

Otkako je premešten u zatvor Borg al-Arab, posete su bile dozvoljene.

Njegov sin, advokat Osama Morsi, rekao je televiziji Al Džazira da su vlasti odbile da njegovoj majci dozvole novu posetu mužu.

Kako je ocenio Morsi Mlađi, radi se o kažnjavanju njegovog oca zbog toga što su advokati pročitali na konferenciji za novinare Morsijevu poruku koja je prošvercovana iz zatvora. U toj poruci je šef generalštaba optužen za izdaju.

Izvor: Beta

Pogledajte još