Istaknute liderke Srbije na Prvom ženskom formu

Symeon Tsomokos, generalni direktor kompanije TGI Group International koja organizuje forum, istakao je na pres konferenciji kako žene u Srbiji imaju vrlo značajnu ulogu u sferama politike, ekonomije, kulture, sporta, a uloga ovog foruma je da tu ulogu promoviše.

"Ovakvi forumi su nekad motivacija za mnoge mlade ljude i ostale članove društva da preuzmu vodeću uloge i postanu oni koji donose odluke"
, rekao je Tsomokos i dodao: "Žene su majke, a sve majke su hrabre i jake članice društva. Zašto onda ne bi bile na vodećim položajima?".

Ivana Zeljković, predsednica Kluba prvih žena i generalni sekretar Privredne komore Beograda, koji su pokrovitelji foruma, istakla je kako je značajno podržati ekonomsko osamostaljivanje žena.

"Mi ne tražimo posebnu privilegiju kao žene, već pozivamo da se ikoriste potencijali koje imaju žene. Pored toga je neophodna implementacija postojećih zakonskih propisa i uvođenje mehanizama koji bi olakšali ženama da pored posla koji rade postignu i ostale porodične obaveze kouje ih čekaju u jednom danu", kaže Ivana Zeljković.

M.I.

Pogledajte još