Stotine dece napravilo jelku za Ginisa

Jedan od najvećih tržnih centara na Tajlandu organizovao je performans u kom je učestvovalo 852 dece. Sva deca su bila obučena u zelena odela sa crvenim kapuljačama, svojim telima napravila najveću "ljudsku" božićnu jelku.

Određeni broj dece obukao je tamno braon odela, ne bi li formirali stablo, a nekoliko njih odenulo je crvene kaputiće i tako "ukrasilo" jelku.

Performans se sastojao u tome da deca, uzrasta od šest do 15 godina, naprave formaciju nalik jelki na podu.

Na veliko olakšanje roditelja, i razočarenje ponekog tinejdžera, deca nisu podizana u ljudsku piramidu kako bi napravila kupastu strukturu.

"Mislio sam da ćemo stajati jedan drugom na ramenima", kazao je u izjavi za AP godišnji Nakit Lijukulnatana (13) koji, kao i većina učesnika ove manifestacije, ne slavi Božić.

On čak nije znao ni čije se rođenje tog dana obeležava, ali je bio veoma uzbuđen što će učestvovati u obaranju svetskog rekorda i dobiti poklon.

Rekord je ostvaren za 15 minuta i 29 sekundi. Nakon što su zauzela svoje položaje, deca su mahala dok je bespilotna letelica proletela iznad njih kako bi slikala ceo događaj.

Prethodni rekord držali su Nemci sa jelkom od 672 učesnika.

Tajland je ove godine oborio nekoliko neobičnih svetskih rekorda: u februaru je za Dan zaljubljenih jedan par postavio rekord najdužeg poljupca (58 sati, 35 minuta i 58 sekundi), a neštio kasnije tog meseca blizu 4.500 ljudi je punih sedam minuta istovremeno okretalo hulahop.

Izvor: b92

Pogledajte još