Zašto je brak u 20-im najgora ideja na svetu

I dalje ste dete
Verovatno ste se tek sada odvojili od roditelja i po prvi put živite sami i tek učite da samostalno kalkulišete sa raspoloživim novcem i nemate pojma kako da preživite.

Ne znate u šta se upuštate
Ukoliko ste u vezi i ukoliko živite s nekim onda sigurno imate bezbroj lekcija o ponašanju svaki dan. Onda samo zamislite da imate muža ili ženu koji bi dosadno džanglizali nad glavom sve vreme. Nema izlaza kada se jednom uđe u to.
Budite strpljivi i živite s nekim bar četiri godine, i uvidite da je ta osoba i dalje divna i ona prava i da ćete sa njom moći da budete i onda kada leptirići kažu doviđenja.

Nemate ideju šta želite i da ćete morati da pravite mnogo kompromisa
Kada ste u braku ne možete odluke više da donosite samostalno, nije više sve samo na vama. Ne možete da se preselite kilometrima daleko, a da pritom ne uzmete u obzir drugi polovinu. Ne možete da izlazite i budete mamurni cele nedelje.

Pokušajte da se fokusirate na karijeru ili školovanje
Ovaj period svog života treba posvetiti građenju života i sticanju iskustva i bavljenju stvarima na koje ćete sutra biti ponosni. Da li stvarno sebe možete zamisliti kako planirate venčanje i kako ste sutra u braku. Najbolje je da brak i deca dođu na red posle više iskustva i stečene ozbiljnosti.

Izvor: 24 sata

Pogledajte još