Galantnost izlazi iz mode

Ako mislite da je bogatim muškarcima mnogo lakše da zavedu ženu, jer im novac otvara mogućnosti koje drugi nemaju, varate se! Naime, jedno istraživanje britanskih naučnika pokazalo je da galantnost ili odnos kroz koji muškarac pokazuje da ima novca više nisu u vrhu "poželjnih osobina".

Psiholozi tvrde da žene sa godinama sve manje čeznu za izlascima, večerama i skupim putovanjima, jer žele sigurnost. Podsvesno, muškarac koji se rasipa novcem da bi je zadivio ne odaje utisak nekog ko će moći da im pruži sugurnost.

Seksolozi tumače da novac sve manje postaje afrodizijak za žene, jer im moderna era "dozvoljava" da ga i same zarade. To se verovatno ne bi moglo primeniti na naše prostore, ali u evropskim zemljama žene "evoluiraju". Sve više se okreću sebi i svojim potrebama, od muškarca žele sigurnost i stabilnost. Skupi pokloni i bahato trošenje novca više nisu privlačni, jer je to kontradiktorno sa samokontrolom, tvrde stručnjaci. A samokontrola je jedan od preduslova za srećnu vezu.

Ali, zanimljivo je da ne vole ni "štediše". Naime, ista studija je pokazala da su ženama najprivlačniji muškarci koji štede za iskustva, odnosno za putovanja ili dobar provod sa prijateljima, dok im "na živce" najviše ide štednja za kola. Ko će njima ugoditi!

Izvor: Novosti

Pogledajte još