Bogdanović: Pobedu posvećujemo Bertansu i Vestermanu!

"Malo smo osećali pritisak u početku, ali smo se povratili. Imali smo mnogo manje izgubljenih lopti nego do sad, naravno ne računajući poslednjih pet minuta, dosta smo dobro igrali u tranziciji, kontrolisali skok... Sve je bilo dobro", kazao je Bogdan Bogdanović posle utakmice u Areni.

Partizan je kao domaćin pobedio Budivelnik sa 76:61 u osmom kolu Grupe A Evrolige i tako ostao u igri za plasman u Top 16 fazu.

Bogdanović je na pitanje novinara kako to da je Partizan prosto pregazio protivnika u kvalifikacionoj utakmici samo slegnuo ramenima i odmahnuo glavom.

On je rekao da je pobeda jako bitna, ne samo rezultatski, nego i psihološki.

"Poraz od Nantera u Parizu nam je svima teško pao. Svi su nekako pali, ali hvala navijačima što su verovali u nas i nosili nas do ove pobede", rekao je bek Partizana.

Bogdanović je pobedu nad Budivelnikom posvetio povređenim saigračima Leu Vestermanu i Davisu Bertansu.

"Ovu pobedu posvećujem Leu i Berti i pozdravljam ih javno, da znaju da mislimo na njih", istakao je Bogdanović.

Crno-beli su tokom utakmice imali mnogo atraktivnih poteza i nisu pokazali znakove umora.

"Možda ima umora, ali to sve nestane pred adrenalinom, ne može o tome da se razmišlja u ovakvim utakmicama. A, što se tiče te atraktivnosti, 'eli-upova', vežbamo, sve to radimo na treningu i to je proizvod i inspiracije, energije, a možda i inteligencije, ali sve dolazi iz treninga", rekao je Bogdanović.

Kapiten crno-belih Dragan Milosavljević kazao je da nada za plasman u Top 16 fazu postoji dok god se igra.

"Igrali smo dobro od početka utakmice protiv jakog protivnika. I dalje imamo šansu, ne gubimo nadu i borićemo se do samog kraja", kazao je Milosavljević.

Partizan će u sledećem kolu Evrolige u četvrtak gostovati Fenerbahčeu.

Beta

Pogledajte još