Neobične činjenice o Tesli: Ovo sigurno niste znali

Mrzeo je bisere

Tesla nije podnosio bisere, toliko da je odbijao da razgovara sa ženama koje su ih nosile. Nikada nije objasnio zbog čega ih mrzi.

Živeo je u celibatu

Smatrao je da bi seks bio poguban po njegov intelekt, pa je živeo u celibatu. Jednom prilikom je rekao: "Mislim da ne biste mogli da nabrojite mnogo dobrih izuma oženjenih ljudi".

Bio je opsednut brojem tri

Razne jednostavne radnje Tesla je obično radio triput zaredom, pa mnogi sumnjaju da je patio od opsesivno-kompulzivnog poremećaja. Po triput je prao ruke i obilazio zgradu pre nego što uđe u nju.

Poslednju deceniju života proveo je u hotelskoj sobi

Poslednjih deset godina života Tesla je proveo u sobi broj 3327 hotela Njujorker, na 33. spratu (pogledati prethodnu stavku).

Voleo je golubove

Ne samo da je hranio golubove u parku, već je voleo da ih donosi u svoju sobu. Posebno se vezao za jednu golubicu, o kojoj je rekao: "Voleo sam je kao što muškarac voli ženu i ona je volela mene. Dok sam je imao, moj život je imao svrhu."

Bio je pristalica eugenike

Tesla je verovao da "inferiorni" ljudi ne treba da imaju potomstvo. U članku iz 1935. godine napisao je: "Za stotinu godina neće se više dešavati da se normalna osoba razmnožava sa osobom koja joj intelektualno ne odgovara."

Tvrdio je da je izumeo "zrak smrti"

Legendarni naučnik tvrdio je da je izumeo "zrak smrti" koji može da uništi 10.000 neprijateljskih aviona sa razdaljine od 320 kilometara. Njegove beleške o "zraku smrti" nikada nisu bile dostupne javnosti.

Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.