Srodne duše: Mitovi i zablude

Ako smo srodne duše sve treba biti jednostavno

Odnosi nisu uvek med i mleko. Zašto možemo toliko vremena potrošiti na poslu svaki dan, ali o svom odnosu ne razmišljamo ni upola toliko? Očekujemo da veza teče glatko, bez puno truda, bez propusta i bez ikakvih problema.

Svi odnosi s vremena na vreme zahtevaju energiju, rad, predanost i odlučnost. Ako želite da prekrasan odnos onda ćete se morati žrtvovati na drugim područjima. Možda ćete raditi manje, provesti više vremena sa svojim partnerom, raditi na boljoj komunikaciji, planirati više stvari zajedno i pristajati na kompromise.

Razmislite o vezi kao o prekrasnom vrtu. Prvo sadite seme. Radite na sebi i privučete partnera. Nakon što ste pronašli pravu ljubav počnete navodnjavati ovaj vrt i oprezno čistite korov koji niče. No, s vremenom što se događa? Opustite se u vezi, prestanete zalivati i korov raste. Šta mislite da će se dogoditi onda? Vrt će jednostavno umreti pod tim korovom. Umesto toga, ako pažljivo negujete svoj ljubavni vrt biti ćete nagrađeni odnosom koji cvate i raste tokom vremena.
Srodne duše se ne svađaju

Ništa ne može biti dalje od istine. Odnos bez sukoba je odnos između dve mrtve osobe. Imate različite ličnosti, faktore stresa, ai sve ostalo. Kako i ne bi ponekad došlo do sukoba? Parovi su sigurni da su srodne duše jer je početak njihove veze bio ispunjen radošću, mirom, strasti, a ne sukobima. Onda se jedan dan nešto dogodi i dođe do sukoba. To ne znači da su stvari osuđene na propast, to znači da ste normalni.

Sukob može biti zdrav, jer pogled na različitosti može vas podstaći da razumete jedno drugo. To čini da pogledamo unutar sebe, priznamo si i ispitamo svoje vrednosti i uverenja, i naučimo cijeniti partnerova. Komunikacija će vam pomoći da bolje razumete jedno drugo i da rastete, kao par.

Srodne duše su uvek romantične

Stvarni život je retko kada kao iz romantičnih filmova ili romana. Iako je istina da u početku odnosa hormoni divljaju, a strast i romantika su sastavni deo odnosa, ova hemija se uskoro smanji i dolazi do razočaranja.

(old_image)

Takođe, ne bismo trebali uspoređivati stvarnu životnu romansu s onim što smo videli na filmu ili pročitali u časopisima ili knjigama. Svaka osoba izražava romansu na različite načine. Obratite pažnju na druge stvari koje činite. Romantika nisu samo cveće i sveće. Romantika je popodne koje provedete u šetnji ili ležanje ispred televizora.

Ideja romantike je jedna, a stvarnost potpuno druga stvar. Ako imate različite ideje što je za vas romantika, nađite se na pola puta i obratite pažnju. Možda partner za vas radi mnogo toga što smatra romantičnim, a vi na to ni ne obraćate pažnju.

Srodne duše trebaju isto razmišljati

Bez obzira koliko želimo verovati da smo jedno, ipak ne delimo isti mozak. A možda je tako i bolje!

Mnoge žene i muškarci veruju da, ako ste uistinu srodne duše onda ste "jedno " na svim nivoima. Mislit ćete i osećati isto, imati iste želje i želeti iste stvari. Istina je, da ste dve različite duše u dva različita tela sa dva različita mozga. Radujte se činjenici da niste identični u svakom pogledu. To vam daje i mogućnost da istražujete nove stvari jer ćete biti u mogućnosti podeliti s partnerom što volite i ne volite. To može pokrenuti nove teme za razgovore, isprobavanje novih stvari i uopšteno razmenu iskustava.

Srodne duše uvek govore što misle

Žene se često žale da ih muškarci ne razume, a muškarci se često žale da one ni same ne znaju šta hoće. Oni smatraju da ako su dve osobe uistinu srodne duše onda se moraju savršeno razumeti i biti iskrene u potpunosti.

Iako je dobro da bude iskren, partner ne mora znati baš svaku misao koja vam je prošla kroz glavu. Uvek pažljivo postupajte sa onime o čemu razmišljate. Ako smatrate da apsolutno morate reći nešto zapitajte se: "Je li to za dobro našeg odnosa? Radim li to s ljubavlju? "

(old_image)

Ako ste jednostavno pod stresom ili frustrirani zbog nečeg drugog, nađite načina da se opustite i izduvate, umesto da se fokusirate na sitnice i nabrajate ih partneru. Ako imate potrebu u ljutnji istresti partneru svaku sitnicu koja vas smeta, možda želite zapitati od kuda dolaze bes i srdžba, poradite na tim pitanjima.

Kod srodnih duša svi problemi će se rešiti sami od sebe

Istraživanja su pokazala da više od 80% problema u vezi nikada nije rešeno. Vi ste dve različite osobe i nekada se zaista teško dogovoriti. To je u redu! Sve dok to nisu problemi koji su štetni za vezu ili međusobnu sreću, najbolje je da se slažite da se ne slažete. To je puno bolje nego gubiti vreme i energiju pokušavajući promeniti jedno drugo.

Seks sa srodnom dušom je neverovatan

Neki ljudi veruju da, ako ste srodne duše, onda je seks apsolutno neverovatan. Kad imate posao, kuću, decu i sve one silne obaveze, seks tako često ostaje na čekanju. Jedan od najboljih načina da se povezete sa partnerom i oslobodite stresa je upravo seks. Stavite seks na vrhu vašeg spiska, a ne na dno.

S druge strane, postoje oni koji misle da ako nađete srodnu dušu da ćete uvek biti raspoloženi za seks, a više orgazama će biti uobičajena pojava. Najbolja stvar je da nađete nekoga ko je seksualno kompatibilan sa vama. Srodna duša samo produbljuje seksualnu vezu između dvoje ljudi. Seks ne mora biti kao iz filma. Može biti na brzinu, u jutro pre posla. Ili pre nego deca dođu iz škole. Ko ima vremena satima voditi ljubav svaki dan!?

Ako bi se promenio / la znam da bi bili srodne duše

To je ogromna zabluda, iako jako česta. Mislite da biste mogli imati sjajan odnos, ako se partner samo malo promijeni. Ova tvrdoglavost će samo onemogućiti poboljšanje odnosa.

Umesto da se fokusirate na partnerove mane, razmislite šta vi možete promeniti. Kako možete biti najbolji? Ne samo u odnosu, nego iu životu. Ne možete očekivati najbolje ako ne dajete najbolje od sebe. Zapitajte se ko želite da budete, kakvi želite biti i kakvim želite da vas partner vidi. S vremenom ćete verovatno videti da se i vaš partner počinje menjati. Ako ne, onda se morate zapitati jeste li stvarno srodne duše ili treba pronaći nekoga ko bi vam bolje odgovarao.

(old_image)

Srodna duša će me voleti bez obzira na sve

To nije samo pogrešan način razmišljanja, već je i tužan. To je isprika da budete neverni, neodgovorni ili hladni, a partner bi vas svejedno trebao voljeti. Ili, možete jednostavno da prestane da brine o sebi i još uvek očekivati da ćete mu biti privlačni.

Srodne duše funkcionišu uzajamnom razmenom energija.

Ono što dajemo, to i primamo. Ne možemo očekivati da nas naša srodna duša voli bez obzira na sve. To je jednostavno sebično!

Izvor: Ženskikutak

Pogledajte još