Večiti horoskop za svaki horoskopski znak!

Početak horoskopa je na prolećnu ravnodnevicu, 21. marta jer Sunce, tad, ulazi u nulti stepen nebeskog znaka Ovna. Bašta Balkana vam daje ovaj večiti horoskop za sve znake – za sva vremena – kakav još niste čitali, veoma poseban!

OVAN

Pazite glavu. Budite spremni da se suprotstavite groznici. Zubi su Vam slaba tačka, odnosno „Ahilova peta“. Obratite dužnu pažnju i na bubrege. U odlučujućim, izazovim, „mutnim“ situacijama, čuvajte se povreda jer ste im skloni. Buran život je Vaša „bliska priroda“, ne zazirite od pokušaja osvajanja i izazova avantura, Vi, inače, veoma verni u braku. Bićete ljubomorni, uvek. Pokušajte da ne kinjite ni sebe ni druge, ali, nećete, u ovom, uvek uspevati. Kad „nišanite“, ne žmurite na oba oka. Pripazite se ozlojeđenosti. Menjajte, sebe, u malim stvarima, „izlazite iz sebe“ kao i iz svoje sobe i doživećete velika zadovoljstva. Da možete bolje, mnogo bolje, dokazivaćete sa slašću pregalaca. Ne zazirite od svog talenta i veština. Čuvajte se nelegalnih poteza. Pazite da se ne zamrsite u veze koje ste stvorili. Balansiraćete između romantike i „suve proze“. Vaše biljke koje će Vas verno pratiti su: sve vrste luka, đumbir, bosiljak, sve vrste bibera i slačica (senf).

BIK

Zaboravite hladne napitke i sladoled, da Vas grlo i glasne žice „ne iznenade“. Čuvajte se potkožnih čireva i hemoroida. Ne sedite „skrštenih nogu“ kad Vas zaboli mokraćna bešika, zna se: pravac – urologu. Bićete veoma ljubomorni, ali zato zaslužujete čistu desetku za vernost. Vaša priroda je: ćutljivost, spokoj, ne pričate mnogo, čak, ni o ljubavi. Bićete dobri očevi i majke. Malograđanin u Vama, nikad neće „umreti“. Obratite pažnju na prisebnost duha. Pokušavaćete da se udružujete s drugim ljudima ali nikad nećete biti zadovoljni. Uvek će Vam nedostajati potrebnog vremena. Rizikujte na vreme, pa će Vam se snovi ostvarivati. Iako će to biti male, sasvim male pobede ali oplemenjene višim nivoima smisla i jasnijom svrhom. Zaboravite na konfrotaciju: nije za Vas. Vaši dani će se „kretati“ između želja i razočaranja. Izbegavajte da „letite po magli“ da se ne „ugruvate“. Vaše biljke na dugom putu, biće: kajsija, ananas, jabuka, badem, višnja, borovnica, šipak (nar), ruža (naročito majska) i hibiskus.

BLIZANCI

Slabe tačke su Vam: pluća, živci, ramena i ruke. Čuvajte se povreda jer ćete im biti skloni. Volite da Vas drugi uveravaju, ubeđuju, savetuju, ispravljaju, dopunjuju… U ljubavu u stanju ste da se žrtvujete za ljubav partnera ali i da podnesete česte preokrete. Tad stupa „na presto“ Vaša snaga: nova ljubav istisnuće staru. Vaša dvostruka priroda često će Vas u ljubavi stavljati između dve osobe, dve staze, dve vatre, dva pola, dva ideala… Pazite, za Vas nije preporučljiv ran brak. Ne opterećujte se teškim mislima. Ne rizikujte, to je za druge. Promene u životu dolaze silom prilika. Gubićete i dobijati bitke, a nećete dobiti ni rat: ostaće stanje kakvo Vas prati i Vi tu ništa ne možete da promenite, izuzev da jačate nadu koja će Vas održavati i, na neki način, nagrađivati. Ono što priželjkujete, dešavaće Vam se, samo „u odlomcima“. Hladno-toplo-hladno, smenjivaće se u Vašem životu kao spojni sudovi, uvek ćete znači na čemu ste. Ne „štrčite“, ne „istrčavajte“, moglo bi Vas to koštati. Veliko zadovoljstvo će Vam činiti sledeće biljke: peršun, majoran, limun i mirođija…

RAK

Čuvajte želudac, povedite računa o zdravoj ishrani. Patićete od reume, ali, zato, počnite na vreme da se lečite. Ipak, ako Vas neko iz prikrajka nazove „uobraženim bolesnikom“, neće mnogo pogrešiti. Bićete plahoviti, vreli u ljubavi. Kao stvoreni ste za brak, tj. savršeni ste. Volećete porodicu i ona Vas. Volećete kuću, domaće ognjište, miran i spokojan život. Ženske osobe ovog znaka biće izuzetno dobre majke. Potrudite se da koristite prave izgovore, a ne nazovirazloge. Ostvarili ste jedno veliko delo, ali nećete imati ni snage ni prilike da ponovite pa se pomirite sa sudbinom. Stalno ćete „vaditi adute“ iz „naftalina“, ali bez uspeha jer nikad nećete biti dorasli stalnim promenama okolnosti. Ipak, u doglednoj budućnosti, imaćete jedan brz i zahvalan uzlet koji ćete dugo pamtiti. Predstoji Vam trostruka promena zaposlenja posle koje ćete se vratiti prvom i tako do tihe luke. Prestanite da budete „solo igtač“, ni Vi ne možete mimo sveta. Pokušavaćete da rešite jednu intimnu tugaljivu stvar ali Vam neće uspevati pa ćete dići ruke. Imaćete problema s ramenima i kolenima. Neće Vas ni okrznuti nijedna stresna situacija i bićete, s te strane, zadovoljni. Od svih biljaka, najnaklonjenije će Vam biti ove: kamilica, lavanda i aloja.

LAV

Čuvajte srce. Pazite se reume, slabi su Vam zglobovi. Veseli, vedri, orni za šalu, dobre naravi, čovek, „na hleb“ da Vas „namaže“. Da, da… Nikad tužni, uvek poverljivi prema partneru/ki, Lavovi uvek više daju nego što uzimaju. Prijatni pre braka, prijatni u braku. Kao roditelji: dobri, dobri. Šetajte, što češće, „provetrite grivu“. Sve više ćete se uveravati u svoje sposobnosti i počećete da ih koristite na svoje zadovoljstvo i zadovoljstvo okoline. Poboljšavaće Vam se status i finansijski efekti i Vi se zbog toga uopšte nećete uobraziti nego ćete ostati isti kao što ste bili. Krajevi parnih meseci za Vas su pogodni za odlučujuće poteze, držite se ovog saveta i nećete zažaliti. Ponekad ćete se pogledati u ogledalu i reći: „Hej, popravi, to!“. Ono što je Vaša lepa glavica smislila, mora „pretrpeti“ poboljšanje. I, kao nagradu, počastite se sasvim novom fizurom koja će „prodrmati“ okolinu. Ako ste u braku, budite izdašni; ako niste, dopuštajte drugoj strani da se „iskazuje“. Ako ste momak ili devojka, čekaju Vas nove ljubavne veze. Vašem telu i duhu, prijaće ovde pobrojane biljke: ruzmarin, cimet i kantarion.

DEVICA

Želudac će Vam zadavati probleme. Čuvajte žuč. Uloga „uobraženog bolesnika“ dobro Vam je poznata. Skloni ste da zavadite druge. Umete da budete veoma neljubazni. Žene često hladne. Bićete u braku prilagodljivi i egoistični. Vaša kuća će biti uvek uredna „kao apoteka“. Vaše omiljene reči su: cakum-pakum. Nova neočekivana zbivanja će Vas iznenađivati u granicama koje ćete moći pratiti. Doživljavaćete inspirativne trenutke ali će se „prilike“ rasprskavati kao mehurovi od sapunice. Plava boja igraće u Vašem životu čudesnu ulogu, budite spremni da te situacije prepoznate. Nek Vas neuspesi ne obeshrabre već se učite na greškama, to je najslađe iskustvo, najskuplje plaćeno, baš zato. Sve više ćete imati koristi od svojih kreativnih ideja. Učite i naučite da budete bolja „čekalica“ nego dosad, trud i strpljenje će Vam se isplatiti da ćete i sami biti iznenađeni. Više nećete putovati, gotovo je s tim. Iako ćete se „renovirati“, umesto na stolu s duborezom, i dalje ćete pisati na kolenu. Volećete ih i oni će voleti Vas: žalfija, đurđevak, kim, majoran i, nadasve, mirođija.

VAGA

Čuvajte se bolesti bubrega. Mučiće Vas mokraćna bešika. Kad ovo znate, preduzmite blagovremene korake, pijte više tečnosti. Biće Vam dragi mir i ravnoteža (duha i tela). Za Vas je svađa nešto najodvratnije. Zato ćete je majstorski izbegavati. Cenićete pravdu, pravdoljubivost, to Vam je u krvi, tj. u znaku. Vi itekako brinete o svom spoljašnjem izgledu. Obožavaćete da izađete i pokažete se, uz odgovarajuću zabavu, uz nezaobilazne „krpice“. U braku ćete biti prijatni a, kao neko ko ugošćuje, i veoma gostoprimljivi. Vežbajte koncentraciju, balansirajte između… i… Sve dosadašnje zablude, razrešavaćete na sopstvenoj „koži“ i zato će Vam ta rešenja biti dragocenija. Sve više ćete postajati autentični, svoji, originalni, i to zahvaljujući iskustvu i greškama koje ste sami napravili. Saživite se s okolinom, niste na Mesecu. U doglednoj budućnosti donećete odluku koja će Vas zadovoljavati do kraja života, a sve je, za divno čudo, poteklo, slučajno. Pokušavaćete da ojačate samopouzdanje, ali ćete imati samo delimičnog uspeha. Odsad, pa nadalje, čuvajte se osoba u znaku Jarca. Naš savet Vam je da ne menjate sadržaj već „kalupe“. Sve više ćete se vraćati hobiju iz mladosti. Od svih biljaka, najviše će Vas „zadužiti“: ljubičica, ruža (najviše majska) i macina trava (koristite je samo uz stručnu pomoć).

ŠKORPIJA

Nažalost, patićete od slabe probave. U životu borićete se s visokim temperaturama u bolesti. Naginjaćete crevnim poremećajima, zapaljenjima. Neće Vam biti „strane“ ni povrede, baš česte. Vaše strasti neće biti na visini u pogledu „razvrata“, pazite se da se ne „opečete“. Kroz čitav život, osciliraćete između čulnosti i ljubomore. Bićete nepoverljive (žene) a muškarcima će pripasti više patnje nego sreće (u braku). Rečju, oba pola vrlo-vrlo strasna. Seksualna istraživanja za Vas su običan hobi kom ne možete odoleti. Ko Vam se pokori, uzvratićete mu nesebičnu prijatnost. Ukazivaće Vam se primamljive nove mogućnosti napredovanja, ali Vi nećete moći da ih isoristite. Dolazi vreme kad ćete morati da zapisujete svoje dužnosti i obaveze. Doživljavaćete male radosti što ćete biti u prilici da drugima, bližima i daljima, prenesete svoja iskustva. Najzad, posle mnogo propuštenog vremena, projekat, vredan pažnje, krenuće s „mrtve tačke“. Kontrolišete, druge, a i Vas će neko. Ne zavaravajte se tuđom krivicom, Vi ste krivi za početni neuspeh koji se, posle samo „dogradio“. Ako imate decu, doživećete velike radosti, iako na daljinu. Gledajte da izbegavate ljute začine i jaka pića. Za Vas su laki snovi i uredan život.  Mnoge biljke su Vam naklonjene kao retko kom, ali Vama najbliže će biti: majčina dušica, vanila, šafran, mirođija i ženšen.

STRELAC

Slabe „tačke“: pluća; lomovi kostiju. Prema tom, znate šta Vam je činiti. Bićete veoma-veoma „zaljubive prirode“ i „uhvatićete“ se, ne retko, kako ste prenaglili, ali, takvi ste-kakvi ste! Doživećete trenutke „vatre i slame“. Iz tih „požara“ redovno ćete izlaziti kao pobednik. Skloni ste seksualnom eksperimentisanju u smislu lutanja („tuđe-slađe“!). Bićete „u karijeri“ odlični drugovi i drugari i prijatelji. Živećete u duhu kompromisa. Život može biti čaroban ali ne sme biti začaran. Svi Vaši problemi biće pod kontrolom. Krajem meseca, ništa ne započinjite, „ima dana“. Vaše finansije u usponu. Juna i avgusta preduzmite najveće aktivnosti, videćete učinak. Imaćete nekoliko trzavica u održavanju trajne veze ali sve će se, na obostrano zadovoljstvo, rešiti. Kao ključnu stvar, „uvedite“ smisao, svrhu i bićete nagrađeni. Poslovima kojima ćete se baviti, bićete zadovoljni. Nove ljubavi, istisnuće stare ali ne zaboravite ono staro vreme koje ste nekad voleli. Ipak, nikad se više neće vratiti sjaj dana prve ljubavi, nikad, nikad… Evo spiska biljaka koje će Vam ulepšati život: smokva („mleko“ iz smokvinih grančica, kao rukom će Vam „oterati“ sve promene na koži), a osim smokve, Vaše biljke će biti: karanfilić (npr. u kuvanom vinu), ruzmarin, žalfija (ispirati usnu duplju čajem od žalfije), anis i muškatni oraščić.

JARAC

Reumatoidni artritis. Pazite na zglobove kolena. Vi ste osoba veoma jakih dubokih iskrenih osećanja. Uvek ćete izbegavati svađu i porodične nesuglasice svake vrste, boje, nivoa, nijanse… Kad Vi prekinete vezu, to je zauvek. Kasno stupate u brak. Bićete veoma nesebični i veoma-veoma verni (ne pre braka već u braku). Za Vas nisu dodatne obaveze. Postepeno ćete popravljati svoj odnos prema drugima jer je bilo krajnje vreme da malo „spustite durbin“. Očekuje se da civilizovan čovek bude korektan u ophođenju s drugima, što se, svakako, odnosi i na Vas. Do kraja radnog veka, trebalo bi da više pažnje poklonite unapređivanju posla kojim se bavite da Vas ne bi pregazilo vreme. Povremeno ćete morati da obratite više pažnje osobama surevnjivim i ljubomornim koji Vam, iz, samo njima poznatih razloga, ubacuju „klipove u točkove“. Ponašajte se prema njima strogo profesionano i na potrebnom odstojanju da Vas ne bi „uzeli pod svoje“ što bi bilo pogubno. U vremenu koje dolazi, obratite pažnju i na mogućnost da Vam neko „ukrade ideje“, iz čega proističe da treba da se okružite proverenim saradnicima-profesionalcima, a ne „levatorima“ i „lezilebovićima“. Postoje samo dve biljke koje su „određene“ za Vaš znak, ali, iako samo dve, veoma su „vredne“: menta (nana) i rastavić…

VODOLIJA

Pročitajte ovo i uzmite u obzir zbog zaštite, blagovremene: očekuju Vas smetnje u krvotoku i radu nerava. Sve drugo, zdravo kako se samo poželeti može. U ljubavi bićete skloni velikim kolebanjima od… do… . A kad naiđete na stranputicu, zaobiđite je u „širokom luku“. Kad naiđe dimničar, ne morate se hvatati za dugme. Kad uhvatite „zlatnu ribicu“, ispunite joj bar jednu želju. Činićete ustupke i nikad nećete zažaliti. Sve više ćete veovati u „čuda“ koja dolaze jer će Vam događaji koji Vas očekuju to davati za pravo. Dolaze dani kad ćete se više družiti s rođacima i bliskim prijateljima s kojima ste, vremenom, počeli da gubite dodire. U danima koji dolaze, iznenađivaće Vas izvesna „srodna duša“ koja će Vam se sve više približavati tako da ćete, prosto, postajati kao opčinjeni. Vratićete se čitanju, nekadašnjem hobiju iz mladosti. Ako ste mladi, „zarazićete“ se stranim filmovima i to Vas zadovoljstvo više neće ostaviti. Imaćete, s vremena na vreme, malo problema s radnom etikom, ali i to će se srediti i Vi ponovo biti „kao nekad“. Po Zodijaku, Vaše biljke su: limun, žalfija, ruzmarin, maslačak (salata) i anis.

RIBE

Ko kako, Vi gotovo uvek prehlađeni! Obožavate toplotu, kamin i električno ćebe a nećete prezirati ni dunje (perjane) i jorgane. Čuvajte se stranputica; ko stigne, brzo je stigao. Ne mešajte meso i mlečne proizvode. Imaćete smetnje zbog kožnih oboljenja. Žene će uvek „kuburiti“ s menstruacijom. Pazite na higijenu da ne zagadite krv. Uvek ćete žudeti za velikom ljubavi, za Vas je redosled: ljubav, ljubav pa hleb. Ali nikad nećete biti načisto s kim ste u „sendviču“. Često ćete patiti zbog osećanja niže vrednosti i zato ćete aktivirati nekoliko mehanizama odbrane. U braku odlikovaćete se blagošću i požrtvovanjem za porodicu. U stanju ste da se prilagodite svakoj situaciji („kao riba u vodi“). Sve više ćete pokazivati samostalnosti u poslu kojim se bavite, i sami ćete biti iznenađeni. Ako ste mladi, predstoji Vam nekoliko romantičnih susreta iz kojih će se „roditi“ ono što ste oduvek želeli. Upoznaćete nove ljude i otputovati na uzbudljiva mesta i, posle ne tako kratkog vremena, ponovo se vratiti „u bazu“. Kad se, to, desi, otpočeće sasvim nov period u Vašem životu. A biljke koje prijaju, prosto „miluju“ Vaš znak su: lavanda, lovor (lorber) i aloja.

Izvor: Haber.ba

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.