Trg otvorenog srca: Od 14.12.2013. do 12.01.2014. godine

Program „Trga otvorenog srca“ u potpunosti je posvećen deci. Svakog vikenda mališani će uživati u dečijim predstavama, baletskim mjuziklima, nastupima mađioničara, žonglera i animatora. Za 31. decembar pozorište „Boško Buha“ sprema specijalno iznenađenje za najmlađe, svečani doček Deda Mraza na „Trgu otvorenog srca“. Ulaz na sve programe je slobodan, a odvijaće se petkom od 17.30 časova i subotom i nedeljom od 12 časova.

U skladu sa duhom praznika, Trg otvorenog srca već tradicionalno ima i humanitarni karakter. Kupovinom autentičnog suvenira manifestacije, novogodišnje šolje, po ceni od 150 dinara, svaki posetilac pomaže nabavku didaktičkih sredstava za učenike sa smetnjama u razvoju, koji se se školuju u inkluzivnom sistemu, u redovnim osnovnim i srednjim školama u Beogradu.

Takođe, kao i prošle godine, biće postavljena posebna humanitarna kućica, u koju će posetioci moći da donose igračke i garderobu za decu, svakog radnog dana od 16 do 20 časova, kao i vikendom od 12 do 20 časova. Po završetku manifestacije, sve što bude prikupljeno, poklonićemo domovima za nezbrinutu decu u Beogradu. Zahvaljujući nesebičnom odzivu Beograđana, prošle godine je prikupljena velika količina garderobe i igračaka za decu, koja je u saradnji sa Skupštinom grada Beograda, raspoređena na 14 različitih adresa, među kojima su „Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine“ u Zvečanskoj, Svratište, Sigurna kuća, „Dom za decu sa smetnjama u razvoju Sremčica“, i drugi.

(old_image)

„Radio otvorenog srca“ - Hit Music FM radio je i ove godine zadužen za prazničnu atmosferu, uz mnogo dobre muzike.

Ovaj događaj se odvija zahvaljujući podršci komercijalnih partnera manifestacije: Ball Packaging Europe, Doncafe, Podravka, Idea, recan Fondacija za reciklažu limenki za piće. Producent Trga otvorenog srca, Beogradska kulturna mreža, posebno se zahvaljuje Gradu Beogradu i Turističkoj organizaciji Beograda, na pomoći u logističko-tehničkim poslovima i promociji manifestacije.

Detaljne informacije o programu i učesnicima na: facebook.com/Trg.otvorenog.srca i bkm.rs.

Pogledajte još