Apex: Grad Beograd nije uložio ni dinar u uvođenje Bus Plus sistema

"Šokirani smo hrabrošću sindikata i načinom na koji otvoreno obmanjuju Privremeni organ i građane Beograda", navodi ta kompanija povodom zahteva tri sindikata GSP predsedniku Privremenog veća Beograda Siniši Malom da se raskine taj ugovor.

Kompanija "Apex" ističe da grad Beograd "nije uložio ni jedan dinar u uvođenje 'Bus-plus' sistema, niti u višemilionsku investiciju za softver i aparate koju u celosti snosi konzorcijum".

"Uvođenjem sadašnjeg sistema smo kroz provere i poređenje podataka ukazali na krađe u broju pređenih kilometara, manipulacije informacijama o izašlim vozilima, kao i druge teške nepravilnosti"
, ističe se u saopštenju.

Ta komanija navodi da "zato veruje da je istinita tvrdnja sindikata da je naplata karata bila najprofitabilniji deo u GSP-u, ali samo za manji deo zaposlenih".

Podseća se i da je "javnosti poznato da je u godinama pre uvođenja sistema 'Bus-plus' bilo organizovanog falsifikovanja i ilegalne prodaje mesečnih markica, što je rezultiralo hapšenjem i procesuiranjem jednog broja zaposlenih".

"Raduje nas činjenica da pismo sindikata GSP predsedniku Privremenog organa, pred javnošću i nadležnima konačno otvara prava pitanja i probleme javnog saobraćaja Beograda - kome, zapravo, i iz kojih razloga, ne odgovara sistem 'Bus-plus'"
, navodi ta kompanija.

Ističe se i da je "sistem isključivo u službi građana i grada Beograda, i svakodnevno doprinosi životu porodica i kroz popuste koji mogu da ostvare sa sistemom 'Bus-plus'".


Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.