Majdanpek: Bolesnika triput vraćali kući, umro ispred bolnice

"U subotu oko 17 sati pozvao me je čovek da privatno pregledam njegovog bolesnog dedu. Otišao sam i zatekao pacijenta u teškom stanju i u životnoj opasnosti. Imao je jake bolove u stomaku, bez svesti i sa kliničkim znacima pucanja nekog šupljeg organa u trbuhu. Nakon što sam mu ukazao hitnu pomoć, predložio sam porodici da ga hitno prebace u bolnicu na lečenje. Kontaktirao sam i s dežurnim lekarima u Opštoj bolnici Majdanpek i sve mu objasnio", tvrdi za “Blic” dr Milutin Milošević, hirurg koji je privatno pregledao S. N.

Iako je sanitetsko vozilo brzo stiglo, S. D. je preminuo na ulazu u bolnicu, iz koje ga je istog tog dana otpustio dr Nikola Stefanović.

Raspitujući se o slučaju, doktor Milošević je saznao da je pacijent pre mesec dana, zbog različitih tegoba, bio takođe upućen u Opštu bolnicu Majdanpek iz zdravstvene stanice u Donjem Milanovcu, ali da tamo nije bio primljen. Svaki put ga je pregledao dr Nikola Stefanović, doskorašnji direktor ove bolnice, koji ga je i otpuštao na kućno lečenje.

"S. N. se zdravstveno stanje konstantno pogoršavalo, pa je pre nedelju dana ponovo bio upućen u istu bolnicu. Pregledao da je isti doktor, i uz propisanu terapiju, vratio ga kući. U subotu ujutru njegovo stanje je bilo izuzetno teško, opet ga je isti doktor pregledao", tvrdi dr Milošević.

Doktor koji ga je pregledao, dr Nikola Stefanović, kaže da je S. N. toga dana bio agresivan, uznemiravao pacijente i čupao infuziju. - Mi ne možemo da zadržavamo bolesnike u bolnici kada ne žele da ostanu. O tome sam informisao i porodicu - ističe dr Stefanović.

Kako “Blic” saznaje S. N. je u nedelju sahranjen, a njegova porodica, s kojom smo stupili u kontakt, nije želela ništa da komentariše.

Nije prvi put da se tako nešto desi. Tokom 2012. godine u ovoj bolnici je pod sumnjivim okolnostima preminuo Denis Antanevski (24) nakon operacije, a Branislav Stević je, uprkos ozbiljnim povredama, poslat u bolnicu u Bor, a tokom prevoza podlegao je povredama.

Izvor: Blic

Pogledajte još