Pucnjava u bolnici u SAD: Ubio jednu i ranio dve osobe, pa presudio sebi

"Dve osobe su mrtve, uključujući i napadača, a fatalne rane napadač je sam sebi naneo", izjavio je šef policije Tom Robinson.

On je naveo i da ne može da potvrdi da li su mete ciljano birane, ali da ne isključuje ni tu mogućnost.

"Ne bih rekao da su žrtve bile mete, ali ne mislim ni da je nasumice pucao", rekao je Robinson novinarima ispred bolničkog kompleksa.

Policija je saopštila da se ranjene osobe, od kojih je jedna doktorka, a druga pacijent, nalaze u kritičnom stanju, preneo je AP.

Napad se dogodio na trećem spratu Medicinskog regionalnog centra u Rinu i u trenutku napada oko 100 ljudi je bilo u zgradi.

Robinson je saopštio da druge osobe nisu učestvovale u napadu, ali da trenutno ne zna koju vrstu naoružanja je napadač imao kod sebe.

Očevici su policiji preneli da je muškarac sa pištoljem juče oko dva sata popodne ušao u čekaonicu i naredio svima da sednu leđima okrenutim prema zidu.

"Počeo je da viče:'Bolje vam je da idete odavde, a onda je otišao u deo gde se nalaze doktori i medicinske sestre'", izjavila je očevidac Kendi Hol.

Potom je nastala prava panika kad je medicinsko osoblje počelo da viče da muškarac ima pištolj i svi su krenuli ka liftu.

Najnoviji incident dogodio se samo nekoliko dana nakon što je obeležena godišnjica masakra u školi u Njutaunu u Konektikatu, kada je ubijeno 26 ljudi, uključujući 20 dece, podsećaju agencije.

I prošlog petka je 18. godišnji mladić otvorio vatru u srednjoj školi u pregrađu Denvera kada je naneo teške povrede 17. godišnjoj učenici.

Istraga je pokazala da je napadač legalno kupio pušku u jednoj lokalnoj prodavnici početkom meseca.

Izvor: Blic
Foto: Beta/AP Photo - Scott Sady

Pogledajte još