10 tipova kolega koji se pojavljuju na poslovnim žurkama

Tip koji se ljubi

On je u kasnim 30-im ili ranim 40-im, srećno je oženjen i ima decu, ali još nosi uske farmerke i uveren je da, uprkos svojim godinama, još može da pokaže svoju divlju stranu s nekom mlađom koleginicom s posla. Na poslovnoj proslavi ponaša se kao morski pas na nogama koji traži svoje žrtve. Čuvajte se, jer možete da doživite horor.

Ranoranilac

Ovaj muškarac ili žena pravo je otkrovenje poslovne proslave. Oni su angažovani u pripremi, neverovatno se vesele i najavljuju kako će provod biti sjajan i da će ostati zadnji na žurki. Nažalost, traju poput sveća samo 90 minuta, a zatim se mogu videti kako tiho dremaju u uglu.

Zavodnik

Sumnjali ste na ovog kolegu tokom cele godine, ali kad se božićna proslava razvila, samo ste potvrdili najgore strahove: vi ste njegova meta cele večeri. Veče počinje prijatno nevinom ponudom da vam donese piće, ali će vam odjednom posvetiti svu pažnju ili nekom delu vašeg tela. Izgovaraće bez srama neprimerene ponude, pokušaće da sedne blizu vas i režaće na ostale kolege istog pola koji imaju tu nesreću da nevino zalutaju blizu vas tokom
večeri.

Tračara

Ovaj lik je uzor diskrecije tokom cele godine i uspešno skriva svoju zavist zbog povišice svojih kolega. Međutim, kada iz njih progovori malo alkohola, pretvaraju se u strašne, glasne i neugodne tračare. Nikako ne uspevaju da zadrže korporativne tajne ili intimne detalje svog ili tuđeg privatnog života. Za njih ne postoje granice i do kraja večeri sve su poslovne i privatne tajne objavljene. Često je uzrok svađe na žurkama.

Hudini

Hudini je najčešće najbolji prijatelji s Ranoraniocem i Organizatorom pa se i sam trudi da sve bude dobro organizovano. Ponekad ide tako daleko da pomaže da se organizuje mesto za after-party za okorele partijanere. Nažalost, njega tada više nema jer je diskretno ranije pobegao kući. Obično je na početku tridesetih, često je tek postao roditelj ili je strašno zaljubljen u novu partnerku.

Autsajder

Tih kao miš tokom cele godine, ovaj kolega u strogom odelu otkriva na božićnoj zabavi svoje pravo ja. Iako se inače ne bi usudio da započne komunikaciju s koleginicom za vreme radnog vremena, sada misli da je savršeno prihvatljivo da donosi pića i pleše s kolegicama neprimereno blizu. Verovatno će objaviti da je nekad pevao u metal bendu. Često je na podijumu u tandemu sa Zavodnikom.

Krpelj

Ovaj sebični kolega jedini se zabarikadirao na mestu gde je šef. Glupim šalama nadređenog smeje se od srca, potajno želi da sazna kadrovske detalje i srećno poskakuje do bara kako bi šefu platio piće iz svog džepa. Biće slomljenog srca kad njegov šef ode sa zabave, a da nije čuo pohvalu njegovoj veličanstvenosti koju je ispisao detaljno (i verovatno u vlastitoj krvi). Često se može naći na kraju večeri u toaletu kako je tužniji i od Tužne vrbe.

Tužna vrba

Ovaj kolega uporno ne želi da ostavi svoje lične probleme na vratima božićne zabave. On nosi svoje srce na svom rukavu i širi svoje ljubavne probleme i patnje svima koji neoprezno stanu pored njega. On toliko plače da mu Organizator donosi bokale vode kako ne bi dehidrirao.

Plesač

Uvek 10 godina stariji od ostalih, Plesač će pokazati plesne korake stare škole koje je naučio na kursu na koji ga je žena nagovorila nakon prve sezone "Plesa sa zvezdama". Zapamtite, nema mlade osobe koja će se na podijumu šepuriti poput Džona Travolte. Ovaj kolega nikad ne napušta plesni podijum: ovo je njegova privatna pozornica, a oni koji sede blizu podijuma njegova publika. Takođe je dostupan za krštenja, svadbe i slave.

Organizator

Jao onome ko odluči da promeni njihov izbor jela za zabavu, mesto ili muziku. Organizator će biti njegov najljući neprijatelj. Inače ga je teško primetiti tokom godine, ali kada je reč o organizaciji božićne žurke, on je general koji organizuje s vojnom preciznošću. Bez obzira da li ste tek naručili rundu pića za vas i kolege, ako Organizator kaže da je vreme da se krene dalje, vi ćete morati da krenete.

Izvor: 24sata, index.hr

Pogledajte još