Neverovatna priča o dva brata: Od najvećeg siromaštva do Jejla (VIDEO)

Naime, dva srednjoškolca, Džordž i Džoni Hujn, odrasla su u siromašnoj i opasnoj četvrti Dorčesteru, nedaleko od Bostona. Roditelji su razvedeni, a njihov otac je izvršio samoubistvo 2008.

Zbog psihičkih problema i lošeg poznavanja engleskog jezika, njihova majka nije mogla da pronađe posao i brine se za njih pa su Džordž i Džoni bili prisiljeni da se brinu sami za sebe.

Iako nisu imali finansijsku podršku roditelja, bili su odlični učenici i uspeli su da se upišu na Boston Latin School, jednu od najstarijih škola u SAD-u, a napornim su radom postali i najbolji učenici.

Da stvar bude bolja, Džordž je upao na prestižni Univerzitet Jejl, a to je posebno obradovalo Bilija Bakera koji je s ajavnošću odlučio da podeli nastavak ove priče napisavši na svom profilu: "Ovo je priča o dobrim stvarima u vremenima kad previše pišemo o onom što je loše".

Inače, Baker je srednjoškolce slučajno susreo u autobusu za Boston, tražeći novu priču, a nakon što ih je upoznao i objavio priču o njima, postao im je i mentor i povremeno im pomogao oko školovanja.

Izvor: index

Pogledajte još