Krstić: Srećan sam zbog Partizana

"Bila je jako teška utakmica za nas i veoma važna pobeda, pre svega zbog samopouzdanja. Uspeli smo da smognemo snage i da pobedimo. Publika je bila divna kao i uvek. I drago mi je što ćemo se i u TOP 16 fazi sastati sa Partizanom i dati publici još jedan dobar meč", rekao je Krstić novinarima u Beogradu.

Partizan je u 10. kolu Evrolige izgubio u hali Pionir od CSKA 62:73, ali je i pored poraza prošao u narednu fazu, pošto je Fenerbahče pobedio Nanter sa 95:76.

Jedan od najboljih igrača ruske ekipe večeras je bio Krstić, pošto je postigao 11 poena uz samo jedan promašaj iz igre.

"Ja sam profesionalac. Igram za CSKA, ali je u srcu moj tim Partizan. I kada igram protiv Partizana moram da dam 100 odsto... Partizan je ekipa i večeras se videlo da su neiskusni. Atmosfera? Ne samo za nas Srbe, već i za ostale, ovo nije bilo iznenađenje. 'Grobari' su pokazali da su najbolji navijači na svetu", kazao je kapiten reprezentacije Srbije.

On je pohvalio mlade igrače Partizana, a posebno centra Nikolu Milutinova za kojeg je rekao da ga podseća na njega kad je počinjao u crno-belom dresu.

"Lovernj igra odlično, ima odličnu sezonu. Zbog Milutinova mi je veoma drago, drago mi je što se pojavio mlad centar koji ima svetlu perspektivu. Podseća me i na sebe kad sam počinjao u Partizanu i kalio se kroz Evroligu", rekao je Krstić.

Plejmejker CSKA Miloš Teodosić rekao je da je njegova ekipa kontrolisala ceo meč i da je večerašnja utakmica recept za nastavak takmičenja.

"Bila je teška utakmica za nas, nismo bili u sjajnoj situaciji pre dolaska u Beograd. Pokazali smo da imamo karakter i da imamo tim za mnogo bolje rezultate i za mnogo bolje igre od ovih. Ovo treba da nam bude ogledalo u narednim utakmicama, koje su i bitnije", kazao je Teodosić.

"Kontrolisali smo celu utakmicu i pokazali smo da imamo dominantne igrače i da smo na dobrom putu da stvorimo dominantnu ekipu", kazao je srpski košarkaš i dodao da njegovoj ekipi tek predstoje teške utakmice u Evroligi.

Na novinarsko pitanje šta misli o najavama da će Aleksandar Đorđević sesti na klupu reprezentacije, Teodosić je kazao da je to veoma pozitivna stvar za srpsku košarku. "Ne bih to komentarisao pre
nego što ne postane zvanično... Ali to je pozitivna stvar, dolazi neko ko je mnogo dao srpskoj košarci i koga ja izuzetno cenim. Uz mladu ekipu i mladog trenera možemo da napravimo dobre rezultate",
rekao je Teodosić.

Beta

Pogledajte još