Žene grip podnose "muški", a muškarci "jauču"

Dok će 79 odsto pripadnica ženskog pola pokušati da se izbori sa gripom i prehladom onako usput, muškarci će uglavnom jaukati i preležati dane u krevetu, pokazala je studija u kojoj je učestvovalo oko 2.000 odraslih.

Naravno, ima izuzetaka u oba slučaja, ali dame će se generalno truditi da ignorišu pojavu gripa i groznice, dok će momci gunđati i ponašati se kao da je kraj sveta.

Prilikom sprovođenja ove studije, reči kojima su pripadnici muškog pola objašnjavali simptome prehlade ili gripa, bile su "apsolutna agonija", "nepodnošljivo" ili "potpuno me ubija".

Zbog te silne agonije zvane grip, istraživanje koje je sproveo sajt "Superdrag", tek nešto manje od polovine devojaka ne veruje muškarcima kada kažu da su bolesni, dok 55 odsto njih veruje muškarcu kada kaže da je prehlađen, ali smatra da preteruju kada je reč o simptomima i bolovima.

Studija je pokazala i da trećina muškaraca koji imaju nazeb ili grip, imaju tendenciju da snuždeni leže na kauču cello veče, dok otprilike isti broj njih pokušava da se ne obazire preterano na prehladu, ali na kraju ipak odluče da ozdrave u krevetu.

Potpuno suprotno, žene će pokušati da ignorišu prehladu i grip i nastave sa svojim uobičajenim aktivnostima.

"Moguće je da je razlog za ovakve rezultate to što žene nisu preterano saosećajne, ali i to da se muškarci zaista teže nose sa gripom i prehladom. U svakom slučaju, reči kojima muškarci opisuju prehladu svakako je interesantan i pomalo preteran", rekla je Mel Vilson iz "Superdraga".


Mondo

Pogledajte još