4 načina na koje vam društvene mreže uništavaju vezu

1.Komunikacija - kad ste poslednji put pričali uživo?
Navikli ste da partneru šaljete SMS, MMS poruke, pratite ga na tviteru, prijatelji ste na fejsu.

Ali, kada ste poslednji put razgovarali iskreno? Ne, ne mislimo na telefonski razgovor, već na razgovor uživo.

Ne sećate se? To je možda pokazatelj da vam je veza previše vezana za društvene mreže i načine komuniciranja koji nisu intimni i li9čni već su konstantno posredovani tehnologijom.

Nije isto da li ćete ga gledati u oči ili ćete čekati njegov odgvor gledajući ekran računara.

2. Privatnost - prestanite da otkrivate intimu u statusima
Je li uvek nužno da se check-in-ujete gde god odete zajedno? Da li morate da na fejsbuk okačite sliku onoga što u tom trenutku ručate?

Razmisite dvaput da li želite da vam čitav svet zaviruje u vezu, i da li želite da baš svakoga obaveštavate o razvoju vašeg emotivnog odnosa?

Negde se mroa povući linija, jer privatnost i intima dvoje ljudi koji su u parterskom odnosu mora biti očuvana. Kad ona propadne - proda i veza.

3. Poverenje - ne koristite drtuštvene mreže za špijunažu najbližih
Društvene mreže su zaista odlično oružje za ubijanje ljubavnih veza. Retko ko može da odli da ne zaviri u partnerov fejsbuk profil, kako bi proverio koje statuse i fotke lajkuje, ko mu šalje zahtev za prijateljstvo, na kojim je slikama tagovan.

Nema srećne i zdrave veze kad nema poverenja. Ako ste zavisni od fejsbuk špijuniranja - prestanite odmah!

4. Vezivanje - oslobodite se pritiska teatralnih prosidbi i romantičnih godišnjica
Kada jedan par odluči da napravi novi korak u vezi, to je uvek srećan trenutak. U današnje vreme, nažalost, uz svaki takav čin mora da ide prikoladana status, fotka ili, u idealnom slučaju, snimak neke teatralne prosidbe...

Treba li vam to zaista? Što pre se oslobodite pritiska idealnog romantičnog čina koji će biti idealno zabeležen i obnarodovan na društvenim mrežama biće vam lakše. Prosto se prepustite osećaju i zabopravite na postove...

Izvor: 24sata

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.