Predsedavanje EU, prilika za Grčku

Grčka započinje svoje predsedavanje Savetom ministara u trenutku kada Evropa ulazi u nov izborni ciklus zbog čega je, kako je rekao sada "važnije nego ikad da dobro razumemo naše prioritete i pokažemo biračima da možemo da rešimo probleme", navodi se u saopštenju.

"Naš najveći izazov je da učvrstimo oporavak i ispunimo naše zajedničke ciljeve koji se tiču stabilnosti, rasta i zaposlenja", rekao je Barozo.

"Siguran sam da će predsedavanje Grčke obeležiti ista hrabrost, izdržljivost i odlučnost koju su grčke vlasti i narod pokazali kao odgovor na krizu", naveo je on.

Predsednik EK je ocenio da je ovo za Grčku, koja sada peti put predsedava EU, prilika da pokaže svetu da ne samo da može da izađe na kraj sa krizom, već da, kao što je to uvek i činila, značajno doprinosi evropskom projektu.

"Uveren sam da će Grčka uneti svoje posebno iskustvo u ovo predsedavanje i pretvoriti ga u pravi uspeh", poručio je Barozo koji će večeras prisustvovati u Atini svečanoj ceremoniji povodom zvaničnog početka šestomesečnog predsedavanja Grčke Evropskoj uniji.

Foto: Beta/AP Photo/Aris Messinis, Pool
Izvor: Blic

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.