U Zrenjaninu nema vode za piće od 2004, a u Užicu problem rešava državni vrh

Šef odborničke grupe Demokratske stranke u Zrenjaninu Goran Kaurić je na konferenciji za novinare rekao da je problem prekomerne koncentracije arsena u vodi u Zrenjaninu gorući problem i pitao ko ometa da se problem reši.

Demokratska stranka će nastaviti da se zalaže za izgradnju fabrike vode jer je to u interesu Zrenjaninaca koji svakodnevno kupuju flaširanu vodu, rekao je Kaurić.

Zrenjaninska DS je još ranije objavila da je izračunala da stanovnici tog banatskog grada od 2004. godine svakodnevno na kupovinu flaširane troše 20.000 evra, odnosno 28 miliona evra godišnje.

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini grada Zrenjanina pre dva dana uputila je apel Vladi Srbije da se uključi u rešavanje problema s pijaćom vodom u Zrenjaninu.

Odbornička grupa LSV je tada ocenila da gradski funkcioneri daju oprečne izjave o izgradnji fabrike vode "što je očigledan signal da nemaju kapaciteta ili volje da reše problem".

Podsetili su da je prošle godine saopštavano da je obezbeđena državna garancija za taj projekat, ali je na prošloj sednici gradske skupštine rečeno da garancije nema, a da su pregovori sa nemačkom kompanijom, koja je posao dobila na javnom tenderu, bili prekinuti, a pre mesec dana nastavljeni.

Potom, u najnovijoj izjavi, predsednik Skupštine Zrenjanina obavestio je građane da fabrika vode neće biti izgrađena, iako je za ovaj mesec najavljen nastavak razgovora sa izvođačem radova, navela je LSV.

Izvor: B92

Pogledajte još