Mrtve krave na plažama Danske i Švedske

0

Voda je izbacila leševe 12 krava na plaže u Danskoj i Švedskoj, na zaprepašćenje šetaca i policije u tim skandinavskim zemljama.

Šetači na plažama na jugu Švedske od 29. decembra pronašli su osam mrtvih krava, a u Danskoj tri. Svim životinjama su bile odsečene uši. Istražitelji pretpostavljaju da je to učinjeno da bi se uklonile identifikacione oznake koje se koriste za ulazak u trag kravama.

Danska i švedska policija su danas saopštile da su krave verovatno bačene sa nekog broda u Baltičkom moru. Oni sada pokušavaju da utvrde koji su transportni brodovi sa stokom prošli vodama između dve zemlje proteklih nedelja.

Bacanje stoke na takav način zabranjeno je u obe zemlje. Nije jasno, međutim, da li su krave bačene sa broda u danskim, švedskim ili međunarodnim vodama, navodi AP.

Nekim kravama su zadnje noge bile vezane plavim konopcem, izjavio je Boje Jergensen iz danske policije, dodajući da je to verovatno urađeno da bi životinje mogle da se podignu kranom.

Švedski veterinari nisu pronašli tragove bolesti kod životinja koje je voda izbacila u Švedskoj, saopštila je policija te zemlje.

Policija veruje da se radi o crno-belim holštajnskim kravama.

Foto; Beta/AP Photo/Polfoto/Niels Hougaard
Izvor: B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.