Sahranjen otac Vlade Divca, počast odali i Dačić, Paspalj, Tumbaković

0

Na mesnom groblju u Ivanju kraj Prijepolja danas je sahranjen Milenko Divac (77), otac košarkaša Vlade Divca. Sahrani je prisustvovalo više od 1.000 ljudi, među kojima i premijer Srbije Ivica Dačić.
Sahrana oca Vlade Divca

Vlade Divac i njegov brat Ivica su malo pre 13 sati, zajedno sa rođacima, iz porodične kuće izneli kovčeg sa telom svog oca, posle čega se povorka uputila ka groblju.

U koloni je bilo više od 1.000 ljudi, sa kojima je koračao i premijer Srbije Ivica Dačić. Uz svog prijatelja Vlada danas su bili njegovi prijatelji sa košarkaških terena Predrag Danilović, Žarko Paspalj, Dejan Tomašević, Dušan Ivković. Sahrani su prisustvovali i fudbalski trener Ljubiša Tumbaković i bivši fudbaleri Savo Milošević i Dragan Ćirić.

U ime opštine Prijepolje od Milenka Divca, istaknutog društveno-političkog radnika i privrednika oprostio se predsednik opštine Emir Hašimbegović.

On je podsetio, da je Milenko Divac značajan deo radnog angažovanja proveo u političkom životu opštine Prijepolje i tadašnjeg Užičkog regiona.

“Iako je njegov sin Vlade Divac svetska košarkaška zvezda, Milenko ničim nije odstupao od svoje skromnosti. Nikad ga nije ponela Vladova svetska slava, uvek je bio spreman da sa svakim porazgovara, da pomogone kad je neko u nevolji, uvek dobronameran i dobrodušan”
, rekao je Hašimbegović.

Dodao je da je Milenko Divac dugo godina bio sindikalni i komunistički aktivista, sekretar Opštinskog komiteta Saveza komunista i predsednik Opštinskog sindikalnog veća.

Biran je i na mnoge druge odgovorne dužnosti u tadašnjem političkom sistemu opštine, regiona, republike i federacije. Pre penzionisanja bio je i direktor Prijepoljske “Svetlosti”.

Milenko Divac preminuo je od posledica saobraćajne nesreće koja se 7. januara dogodila u Ovčar Banji kada je vozilo “golf 5” zbog magle i vlažnog kolovoza sletelo sa puta.

Vozilom je upravljala Milenkova supruga Rada koja je povredjena i nalazi se na lečenju u čačanskoj bolnici.

Izvor: Blic
Foto: Beta – AP – Darko Vojinović

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.