Nipošto ne pozajmljujte sapun, šminku, slušalice...

Sapun
Bez obzira na to što mnogi misle da zajednički sapun ne može da škodi jer čisti i dezinfikuje, naučnici insistiraju na tome da bude lično sredstvo za higijenu. Smatraju da se bakterije mogu preneti i na ovaj način.

Kapa, češalj, posteljina

Isto kao i četke i češljevi apsolutno ne bi trebalo da se razmenjuju zbog higijenskih razloga. To se odnosi i na posteljinu, koja takođe dodiruje lice i glavu.

Antiperspiranti
Mogu da spreče znojenje i loš miris, ali ne sadrže sastojke koji ubijaju potencijalno opasne bakterije. Osim toga, područje pazuha je vrlo osetljivo.

Grickalice

Čak i lakove za nokte nipošto ne bi trebalo deliti sa drugima. Na priboru za nokte bakterije se lako skupljaju, a još lakše prenose i mogu da dovedu do infekcije.

Šminka
Puder, korektor, ruž, maskara, ajlajner, senka i ostala sredstva za ulepšavanje nemojte da pozajmljujete nikome. Šminka se nanosi na lice, a tu je koža veoma osetljiva. Oči su posebno rizične, lako dolazi do infekcije.

Minđuše i slušalice, zbog osetljivosti ušiju, takođe ne trebalo da imaju više od jednog vlasnika. Minđušama se može probiti koža do krvi, a tada se bakterije brzo šire.

Izvor: Večernje Novosti

Pogledajte još