AUSTRALIAN OPEN: Ana izgubila od Bušar

Ivanovićeva je bila 14. nosilac na Australijan openu, a danas je odigrala s manje sigurnosti nego u prošlom kolu protiv prve igračice sveta Serene Vilijams. Ona se u drugom setu požalila na povredu butine i primetno se slabije kretala posle toga.

Ovo je 19-godišnjoj Bušarovoj prvo grend slem polufinale u karijeri, a do njega je došla kao 30. nosilac.

Bušarova će u polufinalu igrati protiv Kineskinje Li Na, koja je bez problema pobedila Flaviju Penetu sa 2:0 (6:2, 6:2).

Ana Ivanović nije tako uspela da izbori svoje prvo grend slem polufinale još od Rolan Garosa 2008. godine, kada je trijumfovala. Srpkinja je danas osvojila prvi set u kome nijedna teniserka nije uspela da iskoristi prednost brejka.

Ana Ivanović je izgubila set prilikom vođstva 5:4, ali je odmah potom napravila brejk sa nulom, a onda zadržala svoj i osvojila prvi set.

Bušarova je u drugom setu povela sa 3:1, a onda je njena rivalka u sedmom gemu, koji je trajao više od 10 minuta, napravila brejk i došla do 4:3. Ana Ivanović je posle toga zatražila lekarski tajm-aut zbog problema s nogom, posle čega se kretala vidno slabije.

Bušarova je to iskoristila i povela sa 5:3. Ivanovićeva je uspela da se vrati u set, ali je na 6:5 za protivnicu ispustila servis, a set je prepustila protivnici dvostrukom servis greškom.

Ivanovićeva se posle toga mučila na terenu. Uspela je da izjednači na 1:1 u trećem setu, ali je Bušarova osvojila gem na svoj servis, zatim napravila brejk i ponovo osvojila gem na svoj servis za 4:1. Ivanovićeva je uspela da smanji na 4:2, ali to je bio poslednji gem koji je osvojila na meču.

Kanađanka je posle toga uspela da privede meč kraju, uprkos greškama koje je pravila.

Pogledajte još