Zbog računa za struju: Nišlija protestovao sam na trgu

Aleksandar Janković sam je stajao na Trgu kralja Milana nešto više od sat vremena, u znak protesta zbog uvećanih računa za struju. Kaže biće tu i naredna dva dana.

Pojavio se tačno u podne sa transparentom na kom je pisalo “Da li se slažete sa EPS računima? Da li ste za konja u 12:00?”.

Janković kaže da je jedini način da se pokaže nezadovoljstvo, da se izađe na ulice, ali ne da se lomi, već da se skupi što više ljudi kako bi se oni koji brinu o građanima zamislili.

Vrtimo se u krug oko računa za struju. Pisaćemo prijave EPS-u, milionski računi će biti umanjeni, ali proći će uvećanja od 500, 600, 800 ili 1.000 dinara viška. Tako će biti i u januaru, a i grejanje je skuplje. Shvatio sam da je jedina stvar da izađemo na ulice. Moja ideja je da izađe u jednom danu 10.000 ljudi, pa će valjda onda neko da se zamisli i da kaže OK, ne može više ovako – priča Janković.

On će i u naredna dva dana, tačno u podne biti na Trgu kralja Milana, ali kaže da ne poziva građane da mu se pridruže, već da razmisle da li je vreme da se izlazi na trgove.

Čitam komentare po interenetu kako narod nije izašao na ulice. Evo, ovo je moje. Ja nisam čekao da me niko organizuje ili pozove izašao sam sam. Neka svaki čovek razmilsli da li je došlo vreme da se ustane. Ja ću biti u centru i naredna dva dana – kaže Janković.


Izvor: Južne vesti

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.