Deset znakova koji jasno govore da ste u dobrom braku

Uvek imajte na umu da je svaka veza ispunjena i fantastičnim i lošim trenucima. Ali, važno je da budete jaki i u takvim trenucima ne zaboravite na ove znake koji potvrđuju da ste sa pravim partnerom.

Prihvatite jedno drugo takve kakvi ste
To što prihvatate jedno drugo je odlično ali potrebno je da upoznate i vaše mane i prihvatite ih. To ne znači da treba da navijate da vaš partner prihvati prosečne ciljeve i želje ali i vi treba da prihvatite njegove izbore.

Pružajte jedno drugom podršku u teškim trenucima
Teški trenuci su neizbežni i to koliko pružate podršku jedno drugom u ovakvim trenucima je jasan pokazatelj koliko je vaša veza jaka. Ne plašite se da zaplačete zajedno i podelite bol i tugu.

Znate da zaboravite prošlost
Ljudi u jakoj i zdravoj vezi neće dozvoliti da ih greške iz prošlosti sputavaju u sadašnjosti. Oni znaju da će njihova veza biti snažnija ako iskoriste ove momente kao lekciju.

Aktivno radite na jačanju veze

Jaka veza se gradi postepeno i polako. Potrebno je vreme tokom koga ćete odvojiti momente za iskrenost u rečima kao što su "Volim te.", "Hvala." i "Izvini."

Ne požurujete jedno drugo na donošenje važnih životnih odluka
Zreli partneri u dobrom partnerskom odnosu shvataju da vredi čekati najlepše stvari u životu. Upravo zbog toga oni ne utiču na partnera da požuri sa donošenjem nekih važnih životnih odluka kao što su promena adrese ili dobijanje deteta. Sasvim je u redu uživati u svakom momentu izgradnje zajedničkog života i proslaviti važne trenutke.

Verujte jedno drugom
Dobre veze se grade na jakom temelju poverenja. Čim naiđu problemi po ovom pitanju i čim se izgubi poverenje u osobu koja je pored nas, veza je jako ugrožena. Veoma je važno da verujete jedno drugom i da znate da je za izgradnju poverenja potrebno vreme, ali se ono može veoma lako izgubiti.

Svako od vas ima dovoljno ličnog prostora
Jaki parovi su srećni da provode puno zajedničkog vremena ali su isto tako svesni koliko je važno da imaju stvari koje rade potpuno odvojeno. Lični prostor je važan u svakom odnosu. Svima nam je potrebno vreme za razmišljanje, istraživanje, lično izražavanje.

Možete o svemu da razgovarate

Pravi partneri govore (skoro) sve jedno drugom. Nekada nije lako reći ono što nas muči ili nam je na umu, ali pravi partneri ne kriju stvari ni u onim trenucima kada "istina može da boli".

Inspirišite jedno drugo da budete bolji

Odnos koji je izgrađen na uzajamnoj motivaciji i inspiraciji je sigurno jak. Vaš partner bi trebalo da vas inspiriše da pokazujete i dajete najbolje od sebe, da se suočite sa problemima i menjate okolinu na bolje.

Cenite male stvari

Često su najlepši trenuci oni neočekivani, oni koji nas potpuno iznenade. Jaki parovi ih cene i uživaju u njima kada se dese. Čar u tome što delite život je i da znate da oberučke prihvatite naizgled nevažne momente.

Izvor: Dnevno.rs

Pogledajte još