Vozač spasao kontrolorku Bus Plusa od agresivnog putnika

Na liniji 27 kontrolorku Bus plusa M. S. juče je verbalno napao putnik koji nije imao kartu. Eskalaciju napada sprečio je vozač autobusa I. D. koji je zaustavio vozilo i predupredio fizički napad.

Vozač je autobus zaustavio na stajalištu “Dalmatinska” i sprečio da verbalni napad agresivnog putnika preraste u fizički. Tim povodom kontrolori i uprava kompanije “Apex” otvorenim pismom zahvalili su se kolegama vozačima Gradskog saobraćajnog preduzeća.

- Koristimo ovu priliku da mu se zahvalimo, kao i svim kolegama koji su i do sada u sličnim slučajevima, pružajući nam pomoć, svoju ličnu bezbednost podredili ljudskosti. U vremunu kada na posao odlazimo strepeći za svoju elementarnu sigurnost, nezaštićeni od teških verbalnih i fizičkih napada jednog broja putnika koji ne žele da plate uslugu koju koriste, zahvalni smo na pomoći koju dobijamo od vozača javnog prevoza – saopštila je kompanja “Apex”.

Kako se dodaje u saopštenju, zaposleni u ovoj kompaniji su svesni da vozači, braneći ih, mnogo rizikuju, ali da bi im bez njihove hrabrosti, posao bio još teži.

Izvor: Večernje Novosti

Pogledajte još