Još jedna žrtva nereda u Ukrajini

0

Demonstrant koji je na protestima u Ukrajini zadobio povrede, danas je preminuo u bolnici, saopštili su lekarski izvori.

Foto: Sergei Chuzavkov / AP

Prema podacima opozicije, time je broj žrtava tokom masovnih demonstracija porastao na šest, dok su vlasti do sada navodile podatak o dvoje mrtvih.

Nacionalistička partija Svoboda saopštila je da je danas preminuo 45-godišnji Roman Senik, koji je zadobio povrede kada je u sredu policija krenula u juriš na demonstrante u Kijevu.


Foto: Sergei Grits / AP

Ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Vitalij Zakarčenko izjavio je danas da krizu u zemlji nije moguće rešiti na miran način, a demonstrante je optužio da se naoružavaju.

Novi zakoni doneseni prošle nedelje, a kojima se pooštravaju kazne protiv učesnika demonstracija, doveli su do ponovnih masovnih protesta protivnika vlasti i njihovih žestokih sukoba sa policijom.


Foto: Sergei Grits / AP

Demonstranti su juče zauzeli i zgrade lokalnih vlasti u četiri regiona na zapadu Ukrajine, a u Kijevu su ušli u zgradu jednog ministarstva.

Protesti su počeli krajem novembra zbog odluke ukrajinskih vlasti da ne potpišu Sporazum o pridruživanju EU.

Ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Vitalij Zakarčenko kaže da krizu u zemlji nije moguće rešiti na miran način, a demonstrante je optužio da se naoružavaju.


Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.