Hrana od koje mršavite – spavajući!

Neke namirnice bogate proteinima doneće vašem organizmu potrebne hranjive materije bez povećanja nivoa šećera u krvi, a telo će samo od sebe nastaviti sagorevanje kalorija.

Evo što sve bez straha smete jesti pre spavanja:

Bobičasto voće

Najbolja večernja zakuska za one koji žude za slatkim, bez straha od dodatnih masnih naslaga. Bobice sadrže vlakna koja su neophodna kod mršavljenja, a varenje i osećaj sitosti traju duže. Maline, kupine i borovnice imaju najviši sadržaj vlakana od svih bobica.

Jogurt s malo masnoća
Kalcijum se smatra jednim od najboljih minerala koji se bore protiv masti, a jogurt je odličan izvor kalcijuma. Za večernji obrok odaberite jogurt bez šećera i masti.

Bademi
Ako se ne pretera i ne pojede cela kesica badema, i oni mogu biti uvršćeni na spisak dozvoljenih namirnica u kasnim satima. Bademi sadrže proteine, vlakna i omega-3 masne kiseline. Šačica badema je dovoljna da zadovolji potrebu za slatkim. Kombinacija vlakana i proteina će stimulisati metabolizam, kako bi se delotvornije sagorevale masti i kalorije.

Ćuretina

Ona sadrži aminokiselinu pod nazivom leucin, koji igra važnu ulogu u zaštiti mišića od gubitka težine, prisiljavajući telo da traži energiju u masnim naslagama. Osim toga, ćuretina je bogata proteinima koji će vas čuvati od gladi kad se probudite. Uf, taj osjećaj…

Avokado
Avokado je dobar izvor vlakana i zbog toga ulazi na spisak plemenitih večernjih grickalica. Sadrži, međutim, i mononezasićene masti koje treba konzumirati u umerenim količinama, tako da bi avokado ipak trebao biti samo povremeni snack.

Izvor: ZdravaPriroda.com / punkufer.dnevnik.hr
Foto: atlantablackstar.com