Saveti za koncentrisan rad od kuće

Donosimo nekoliko saveta kako da ostaneš fokusirana i na rad od kuće.

1. Pronađi lični prostor
To ne mora uvek da bude tvoj radni sto, nego ono mesto na kom se osećaš najudobnije. No, pokušaj što manje da ležiš. Naučno je dokazano da smo u tom položaju manje produktivni, a posao se neće obaviti sam.

2. Bez televizije
Televizor je dokazano najveća smetnja za posao, jer odvlači previše pažnje i nikad se nećeš uz njega koncentrisati kako treba.

3. Jedi u redovnim intervalima
Mnogi greše kad uzimaju jednu podužu pauzu tokom radnog dana i to uglavnom za obilan ručak, nakon kog im se čini da je vreme za odmor i spavanje. Ne! Uzimaj male i česte pauze, inače ćeš "izgoreti".

4. Bez društvenih mreža

Uz televiziju, jedna od najvećih prijetnji tvom radu su i društvene mreže. Minut da se proveri Facebook, vrlo se brzo pretvori u još jedan minut da se proveri Twitter itd. Proveri svoj profil pre posla i u pauzama, kako se tvoj radni dan ne bi pretvorio i u radnu noć.

5. Raspodeli posao
Bilo bi dobro da veče pre odvojiš pet minuta i raspodeliš posao. Lakše je kad znaš šta tačno trebaš da uradiš, a i osećaćeš se bolje kad znaš da si obavila sve ili da stigneš obaviti još danas deo predviđen za sutra. Uvek je bolje raditi unapred, nego biti u zaostatku, zar ne?

Izvor: Index.hr

Pogledajte još