Mihajlović: Nema štrajka u EPS-u

Ona je poručila da se sve može rešiti u razgovorima, koje je najavila do kraja ove nedelje.

“Niti smo o tome (štrajku) razgovarali, niti smo imali takvu najavu, a to se ne vidi ni u dopisu koji nam je uputio sindikat”, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je dodala ne postoji nijedan problem koji sindikat vidi, a da to ne može uz razgovore da se reši, i najavila da će primiti sindikat EPS-a na razgovore do kraja ove nedelje, jer se, kako je rekla, zalaže za partnerstvo između sindikata, države i preduzeća, bez čega ništa nije moguće uraditi.

Sindikat EPS-a danas je održao sastanak na kome je raspravljano o izmenama Zakona o radu, umanjenju neto prihoda zaposlenih u javnom sektoru, zabrani zapošljavanja u javnom sektoru do kraja 2015. godine, a razmatrao se i zahtev Sindikata radnika EPS-a za isplatu pozajmice od 50.000 dinara svakom zaposlenom, kao i uslovi rada i nedostatak sredstava za rad.

Sindikat radnika EPS-a je zbog toga ranije uputio dopise prvom potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću i ministarki energetike Zorani Mihajlović, tražeći da ih prime da razgovaraju o tim zahtevima.

“Sve navedene teme su aktuelne za nas, nalazimo se u veoma teškoj i nezavidnoj situaciji te smatramo da u dogovoru sa vama možemo razrešiti veliki broj dilema, kao i preduprediti i sprečiti dalji sunovrat i propadanje EPS-a, a posebno zaštititi naše kolege koji mukotrpno rade dan i noć, obarajući sve rekorde u proizvodnji, pune budžet Srbije sa više od 50 odsto i čuvaju socijalni mir u Srbiji”, navodi se u tim dopisima.

Izvor: B92
Foto: Beta – Milan Obradović

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.