Saobraćaj u Beogradu pojačan i usporen zbog snega

Sneg i snežni nanosi usporavaju saobraćaj, ali putari čiste kolovoze, pa za sada nema većih problema u saobraćaju, ni gužvi, rekao je Ivetić.

Saobraćaj je blago pojačan i usporen na Zrenjaninskom putu, u delu od koteške raskrsnice, na Pančevačkom mostu i na Smederevskom putu počev od Malog Mokrog Luga u pravcu prema centru Beograda, rekao je Ivetić.

I na Savskoj i Ibarskoj magistrali i na Obrenovačkom putu, na uključenju kod Ade Ciganlije blago je pojačan i usporen saobraćaj, dodao je Ivetić.

Na beogradskim ulicama saobraća 1.327 vozila javnog gradskog prevoza – 144 tramvaja, 94 trolejbusa i 1.089 autobusa, izjavio je dežurni dispečer Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd Radovan Stojadinović.

Stojadinović je dodao da sneg koji pada u Beogradu nije do sada prouzrokovao veće probleme u saobraćaju, jer su ulice dobro očišćene.

Beograd put: Sve saobraćajnice očišćene od snega

Sve glavne saobraćajnice u Beogradu su prohodne i očišćene od snega, rečeno je jutros u zimskoj službi “Beograd puta”.

Tokom noći je na čišćenju saobraćajnica bilo angažovano 105 vozila, ulice su posipane kalcijum hloridom i solju, a ekipe su radile i u gradu i na području van grada, istakli su u zimskoj službi “Beograd puta”.

U zimskoj službi “Beograd puta” ističu da je čišćenjem snega omogućeno funkcionisanje saobraćaja i najavili rad, prema operativnom planu i na ulicama drugog prioriteta.

Tokom noći u Beogradu je padao slab sneg, koji će, kako se očekuje, prestati da pada oko podneva, a u zimskoj službi “Beograd puta” ističu da nastavljaju čišćenje ulica i da raspolažu sa dovoljno materijala, vozila mehanizacije.

U Beogradu su jutros u sedam časova izmerena minus četiri stepena, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Izvor: B92