Oprez: Večeras ledena kiša i olujni vetar, opasnost od ledenica

Zbog orkanskog vetra i snežnih nanosa kretanje je otežano na nekoliko linija gradskog prevoza na Zrenjaninskom putu, saopšteno je iz beogradskog Odeljenja za praćenje, koordinaciju i upravljanje projektima "Čvorište".

Ovu deonicu održava republičko preduzeće za puteve "Beograd", ali im trenutno pomažu i ekipe JKP "Beograd put" i PKB korporacije iako to nije u njihovoj nadležnosti, jer su smetovi visine i do metar i po.

Otežano je kretanje gradskog prevoza na linijama prema Jabučkom ritu, naselja Vrbovski i Besni Fok, i te deonice od snežnih smetova trenutno održava osam kamiona i četiri specijalne mašine sa raonicima, navodi se u saopštenju "Čvorišta".

Načelnik tog Odeljenja Darko Glavaš pozvao je građane da do večeras, kada se očekuje i pojava ledene kiše uz olujni vetar, osiguraju sve stvari sa terasa kako ne bi ugrozili sigurnost prolaznika

Takođe, potrebno je ukloniti ledenice koje mogu predstavljati opasnost i posipati so ispred ulaza zgrada, a vozači treba naročitu pažnju da obrate na jačinu vetra i mogućnost pojave "crnog leda", i prilagode brzinu kretanja vremenskim uslovima i stanju kolovoza.

U "Čvorištu" upozoravaju građane koji prolaze pored visokih zgrada da budu obazrivi zbog jakog vetra, koji može da pokrene ledenice sa krovova.

"Trenutno su sve gradske ekipe na terenu, te se sugrađani mole za saradnju, strpljenje i razumevanje", dodaje se u saopštenju.

Izvor: Blic

Pogledajte još