Vetar počinje da slabi, do srede prestaje košava

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, jutarnja temperatura od minus 8 do minus 1, a najviša dnevna od 1 do 7 Celzijusa.

I u Vojvodini pretežno sunčano i vetrovito. Vetar umeren i jak južni i jugoistočni, povremeno olujni, a u južnom Banatu još samo tokom prepodneva orkanske snage.

Košava orkanske snage duvaće na jugu Banata pre podne, a vetrovi će dostizati brzinu od 38 metara u sekundi, odnosno 138 kilometara na sat. Vetar će biti slab i umeren južni i jugoistočni, izuzev u košavskom području.

Jutarnja temperatura u Vojvodini od minus 5 do minus 1, najviša dnevna od 1 do 3 Celzijusa. Hladno, sa snegom i u Timočkoj i Negotinskoj Krajini.

I Beogradu pretežno sunčano i vetrovito. Vetar jak, povremeno sa olujnim udarima, uveče i u noći u postepenom slabljenju.

Jutarnja temperatura u Beogradu minus 3, a najviša dnevna 2 stepena.

Slabljenje košave, prema prognozi, očekuje se do srede, a u narednih pet dana preovladavaće delimično oblačno, sa mogućom kišom u četvrtak.

RHMZ navodi da će u narednih pet dana temperatura vode na rekama u Srbiji imati tendenciju postepenog hlađenja.

Na Dunavu, Savi, Tisi i na Velikoj Moravi ne očekuje se pojava leda, dok se na manjim vodotocima prognozira kratkotrajna pojava probalnog leda, retkog ledohoda i ledostaja.

Izvor: Blic
Foto: Beta - Emil Vaš

Pogledajte još