POMOZIMO HITNO: Mala Una u kritičnom stanju, potrebno još 80.000 evra

"Nadali smo se da će ova terapija biti uspešna. Međutim, ona je veoma teško sve to podnela. Prvo su joj lek ubrizgavali u kičmu, a onda je išla na hemoterapiju. Usled toga mnogo je oslabila, opala joj je kosica i izašle su joj afte po ustima. Sad kad god krene da se nasmeje, poteče joj krv iz usta. Nervozna je, ne može više da podnese boravak u bolnici, stalni kontakt s lekarima, ali šta da radimo", rekao je za Kurir Saša, Unin otac, i dodao da su lekari njemu i njegovoj supruzi pre nekoliko dana saopštili da će transplantacija ipak morati da se uradi, i to hitno.

"To će nam produžiti boravak ovde, a samim tim i povećati troškove. Ipak, zasad nam je jedino važno da što pre sakupimo još 80.000 evra da bi naša ćerka što pre otišla na operaciju. Već znamo da će cena boravka u bolnici na godišnjem nivou biti oko 25.000 evra, ali otom-potom, prvo da završimo s transplantacijom da bi se naša malena oporavila"
, istakao je Unin otac.

Prema njegovim rečima, sve to veoma je teško palo celoj porodici, pogotovu Uninom starijem bratu Milošu, koji je u Beogradu s najbližom rodbinom.

"Bio je kod nas u Nemačkoj na raspustu, ali sad se vratio jer mora da ide u školu. Teško mu je što smo razdvojeni. Zove svakog dana i pita za sestricu, svestan je da je bolesna, ali i ne sanja koliko je sve ovo ozbiljno. I Sandra i ja se trudimo da ga maksimalno poštedimo. Iskreno, nadam se da će se sve dobro završiti i da ću gledati svoju decu kako srećna i zdrava zajedno rastu"
, rekao je na kraju Saša.

Podsetimo, prošle godine mala Una se požalila roditeljima da oseća bol u nozi, zbog čega su je odveli kod lekara. Mislili su da je u pitanju vrsta virusne infekcije, međutim, nakon nekoliko pregleda i analiza utvrđeno je da Una boluje od najtežeg oblika leukemije - filadelfija plus.

SMS broj za pomoć

Za pomoć maloj Uni Savić aktiviran je i poseban SMS broj na koji se mogu poslati poruke i tako donirati novac na njen račun. Broj na koji treba poslati poruku je 2205, a cena poruke je 100 dinara. Važi za sve mreže.

Kako da pomognete Uni

* Račun za pomoć otvoren je u Komercijalnoj banci na ime Una Savić
* br. dinarskog računa: 205-9011005219862-38
* br. deviznog računa: 9031019889411 RS35205903101988941194

Izvor: KURIR

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.