Pred nama sunčan i hladan dan, jak vetar samo u Banatu

Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, vetar će biti slab i umeren, južni i jugoistočni, u košavskom području i jak, u južnom Banatu i olujni.

U južnom Banatu očekuje se jak jugoistočni vetar, povremeno sa udarima olujne snage od oko 24 metra u sekundi, odnosno 85 kilometara na čas. Jutarnja temperatura će iznositi od minus devet do minus jedan, a najviša temperatura od dva do sedam, u Timočkoj Krajini oko minus dva stepena.

I u Beogradu će danas biti pretežno sunčano, a vetar će biti umeren do jak, jugoistočni. Jutarnja temperatura iznosiće oko minus dva, a najviša temperatura oko četiri stepena.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 11. februara, u sredu biti malo do umereno oblačno, a u Timockoj Krajini oblačno i hladno, još ponegde sa slabim snegom. U četvrtak očekuje se prolazno naoblačenje u severnim i zapadnim predelima ponegde sa slabom kišom, a u petak biće malo i umereno oblačno i toplije.

Do vikenda se očekuje vetar slab i umeren, pretežno južni i jugoistočni, u Podunavlju i Pomoravlju umeren i jak, a u južnom Banatu u sredu i sa olujnim udarima. Za vikend i početkom naredne sedmice očekuje se promenljivo oblačno, mestimično sa kišom, na visokim planinama i sa snegom i temperaturama iznad prosečnih vrednosti.

Izvor: Blic
Izvor: Beta - Emil Vaš

Pogledajte još