RAZREŠENA MISTERIJA: Evo šta se zaista događa u glavama muškaraca

Šapiro tvrdi da muškarci i žene imaju svoje načine komunikacije i različit jezik kojim govore u vezama.

1. Multitasking
Ne razgovarajte s muškarcem o važnim stvarima dok radi nešto drugo, jer oni uglavnom nisu sposobni za više radnji odjednom kao što to mogu žene. Na kraju neće obratiti pažnju na stvari koje ste želeli, a zapravo vas nije dobro čuo. Budite strpljivi i ostavite zasebno vreme za važne razgovore i rešavanje problema.

2. Pravilo 30 sekundi
Žene brže i lakše izražavaju svoje emocije i mišljenje od muškaraca. Kada ga pitate za mišljenje, strpite se 30 sekundi i pričekajte odgovor. Morate prihvatiti da muškarci jednostavno funkcionišu na drugačiji način i treba im vreme da skockaju u sebi šta imaju da kažu. Kada shvati da ga ne požurujete i ne prekidate potpitanjima, biće fokusiraniji i spremniji za razgovor.

3. Muškarci moraju rešavati probleme
Jeste li se ikada našli u situaciji da mu govorite o lošim događajima na poslu, a on odmah ima nekoliko rešenja koja vas izuzetno nerviraju? Da, to je zato što muškarci dobronamerno imaju potrebu rešavati probleme. Njemu je to olakšanje kao što je vama razgovor o problemima. Ako želite da vas neko samo sasluša, onda tako i recite.

4. Nemaju oko za detalje poput žena

Ako prepričavate neki događaj detaljno, pažnja će mu vrlo brzo splasnuti, jer nije sposoban pamtiti toliko detalja. On čeka najvažniji detalj pa ga neće doživeti ako idete jako u širinu. S muškarcima treba komunicirati kratko i jasno i tada imate šansu da dobijete njihov odgovor i reakciju.

5. Niko ne ume da čita misli
Kad ne kažete što vas muči ili šta očekujete, male su šanse da će vam partner čitati misli. To na kraju završi klasičnim durenjem partnerke i zbunjenim muškarcem koji ne zna šta se dogodilo. Za početak, morate sami znati šta želite i zatim to iskomunicirati s partnerom.

6. Bitno je da ga cenite

Svaki zaljubljeni muškarac uložiće puno truda da delima pokaže partnerki koliko mu je stalo. No ako mu ne pokažete da cenite njegov trud, osećaće se pomalo izdano i prestaće da se trudi. Na kraju ćete i sami biti frustrirani i pitati se zašto mu nije stalo. Stoga je bitno da i oko ovoga aspekta veze komunicirate s partnerom i kažete mu koliko cenite njegov trud oko vas, porodice i ostalih obaveza koje ispunjava.

7. Briga za porodicu
Muškarcima je usađen osećaj brige za porodicu i voljene te se malo koji alfa mužjak vidi kao domaćica koja ne zarađuje. Današnja su vremena takva da većina žena takođe zarađuje, ali ni ne pomišljajte da to pravo oduzmete svom muškarcu jer ćete ga uvrediti.

8. Žele pomagati
Ne dozvoljavate mu da vam pomogne s malim stvarima poput otvaranja vrata ili nošenja kesa... Pomisliće da ga namerno gurate od sebe. Ako želite da radije pomogne oko nekih drugih stvari, slobodno mu to i recite. Generacije i generacije muškaraca odgajane su tako da moraju pomagati ženama jer su one slabiji pol te zaista ne znaju drugačije.

9. Sreća je bitna
Ako vas sluša kako ste stalno nezadovoljni i nesrećni, prestaće da se trudi da vas usreći. Počnite verovati da neke stvari radi zato da biste vi bili srećni i ne predbacujete kada zaboravi pokoju sitnicu.

10. Idealna žena uvek ima samopouzdanja

Sve su žene opsednute svojim izgledom, poslovnim uspehom ili majčinskim izazovima. Kada to pređe u ozbiljnu opsesiju i frustraciju, većina muškaraca razočarana je što partnerki toliko nedostaje samopouzdanja, posebno jer oni imaju drugačije viđenje svega toga. Vratiti samopouzdanje najvažnije je zbog same osobe koja ga je izgubila, ali i zbog ljudi koji je svakodnevno okružuju, jer je s vremenom moguće da se i njihova percepcija promeni na gore.

Izvor: Tportal
Foto: sheknows.com

Pogledajte još