Protest u Nišu zbog brutalnog ubistva studenta

Građani su u tišini palili sveće u želji da na taj način odaju počast nastradalom mladiću i iskažu protest protiv nasilja.

Među prisutnima su pored ožalošćenih rođaka, veliki broj Nišlija koji nisu lično poznavali ubijenog mladića.

O ubijenom Vuku čule su se samo reči hvale. "Bio je dobro dete i dobar student", "Izgubili smo dobrog druga", "Bio je dobar čovek i nije pravio ispade", samo su neki od komentara prijatelja i ljudi koji su ga poznavali.

Okupljeni građani poručuju da su na protest došli sa zahtevom da se otkrije istina i sprovede pravda nad ubicama nedužnog mladica. Oni traže bezbednost za nedužne građane na ulicama Niša.

Nakon što je nekoliko stotina građana sinoć, paljenjem sveća odalo počast ubijenom Vuku, njegovi prijatelji, rođaci i kolege pozivali su na masovni protest, a poziv je objavljen na Fejsbuk stranici "Budimo Vukove oči i uši. Nek ti je večna slava. Vuk Stoiljković 1992 - 2014".

"Pokažimo koliko smo ga voleli, volimo i volećemo celoga života. A na kraju, isterajmo i pravdu na videlo", piše na ovoj stranici koju, samo 17 sati od osnivanja, prati više 15.000 ljudi.

Sumnju u istražni tok povodom ovog ubistva izazavala je činjenica da je javnosti prvo bila predstavljena informacija da policija traga za dvojicom momaka od kojih je jedan sin poznatog niškog ugostitelja, a da se njegovo ime posle toga nije pojavljivalo među osumnjičenima.

Putem ove Fejsbuk strane, građani su pozvani na još jedan skup zakazan u subotu, 15. februara, u podne, na Trgu kralja Milana, u samom centru Niša.

Vuk Stoiljković (22) ubijen je u ponedeljak uveče. Policija je s tim u vezi objavila zvanično saopštenje u kome se navodi da je uhapšen Dimitrije S. (20), osumnjičen da je Vuka 4 puta uboo nožem u vrat, stomak i grudi.

Sugrađani i dalje stoje u tišini i suzama, u nadi da podrže protest kako se ovakve situacije više ne bi ponovile.

Pročitajte još:
MASAKR U NIŠU: Pozvali mladića (22) da izađe iz kafića pa ga izboli na smrt!
SRCEPARAJUĆE: Devojka izbodenog mladića iz Niša napisala potresnu poemu

Izvor: Blic

Pogledajte još