Doris Dragović: Puna srca u praznoj Areni

Događaju je prisustvovalo tek oko 1.500 posetilaca, pa je Kombank Arena, sa grupicama raštrkanih ljudi po hali i tek malo više u parteru takođe ispunjenom stolicama, izgledala sablasno.

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU SA KONCERTA

Doris Dragović je, psihološki verovatno potpuno spremna za takvu situaciju, prišla koncertu maksimalno profesionalno, rešena da ti koji dođu ne pamte samo sliku ogromne, a prazne sale. U dva sata je sabrala sve najvažnije pesme svoje karijere osim "Hej Jugosloveni" koju, jel'te, nismo ni očekivali. Na početku je ispalila rafal hitova - "Marija Magdalena", pa najveći "Željo moja" za koji je odmah bilo jasno da ćemo ga ponovo čuti na kraju bisa, pa baladu po kojoj je i nazvan koncert, "Malo mi za sriću triba". Tada i prvi, mahom stariji parovi zaplesaše.

Nizale su se kasnije "Jedini" koju je Doris posvetila prisutnom suprugu, pa "Neću propast' ja" (simboličnog li naslova), "Anđeo Gabrijel", "Tužna je noć", "Ja noćas umirem", "Šakom o sto", "Moram"... Čudesna tinejdžerska X Faktor zvezda Ilma Karahmet je, kao prva gošća, otpevala duet koji je svojevremeno Doris snimila sa Magazinom, "Sudnji dan", a zatim sama pesmu čijom interpretacijom je ostavila TV publiku bez daha, "Ima jedan svijet" iz repertoara grupe Stijene. Niz gostiju su ubrzo nastavili Akademski hor Krsmanović i operski pevač Đani Gamulin koji je, pored ostalog, "glumio" Petra Graša u "Što je od mene ostalo". Priču između pesama Doris je pametno birala, uspevši da se ni ne približi bilo kakvom klizavom terenu, da bude spontana i da ne ostavi neki novi povod za napade.

Reči da je Doris Dragović preambiciozno "napala" Kombank Arenu ne otkrivaju rupu na saksiji. Jasno je to nagoveštavala katastrofalna prodaja karata. Nije bez uticaja to šta je i koliko ko pričao i radio tokom rata, ali, definitivno, primer Dina Merlina koji je istu halu tri puta, iz dana u dan punio pokazuje da ključ nije u tome. Jednostavno - njena popularnost posle svega, uključujući i dugu diskografsku pauzu i činjenicu da već godinama nema novi veliki hit, ne bi, pokazalo se, bila dovoljna čak ni za pun Sava centar već, recimo, za Dom sindikata. Lepša strana medalje je slika koju nose malobrojni posetioci - njihova očekivanja je Splićanka ispunila priredivši im dobar koncert, ali na pogrešnom mestu.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.