Sve bliže istini: Princeza Anastasija Romanov umrla u 83. godini u SAD-u?

Ukoliko je to tačno, careva ćerka je po izlasku iz Rusije imala dva imena, Anastasija Čajkovskaja i Ana Aderson, a u Americi je bila poznata pod nadimkiom Manahan, napisao je Aleksejev u studiji: "Ko ste vi, gospođo Čajkovskaja?".

Studija, sa zbirkom pisama, fotografija i izjavama svedoka, predata je u štampu izdavačkoj kući Basko iz Jekaterinburga, a očekuje se da će biti objavljena u martu, rekao je Aleksejev za Itar tas.

Njegova knjiga zasnovana je na dokumentima Ruskog državnog arhiva, a prvi put će biti objavljna svedočenja najbližih prijatelja porodice Romanov, svedočenja lekara koji su lečili ženu i zaključili da je "ne samo veoma moguće, nego i vrlo verovatno, da je pacijentkinja Velika vojvotkinja".

Kao naučnik, ja nisam mogao da napišem ni da su je streljali bošljševici, ni da je preživela, već će to čitaoci morati sami da odluče, rekao je Aleksejev.

Na osnovu arhivskih dokumenta koji su pronađeni, kao i ruskih i stranih dokaza koje sam dobio od 1991. godine, kao naučnik imam razlog da verujem da sudbina carske porodice ipak nije izvesna u meri u kojoj se to verovalo u prethodnih skoro sto godina, dodao je Aleksejev.

Izvor: 24sata

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.