Novi taksi cenovnik na aerodromu od sutra: Vožnje od 1.400 do 6.000 dinara

Ovim cenovnikom smanjena je cena taksija od aerodroma do Zemuna, Novog Beograda i dela Sopota za 400 dinara, dok će putnici za Lazarevac i Mladenovac uštedeti čak 2.200 dinara.

"Beograd je podeljen u šest zona, a u cenu je uračunat i prevoz prtljaga “u granicama veličine i nosivosti prostora za prtljag u automobilu”. Donet je, takođe, i pravilnik koji reguliše rad auto-taksi prevoznika na aerodromu uz “striktna pravila ponašanja i uvođenje reda ne samo u zoni dolaznog terminala gde se primaju putnici, nego na čitavom prostoru aerodroma“. Tako “taksisti više ne smeju da napuštaju mesto gde čekaju sa svojim vozilima“, te se “sprečava da ostavljaju svoje automobile, ulaze u aerodromsku zgradu i vode putnike do vozila”, prenosi “Beoinfo”.

Taksiste koji krše ova pravila kažnjavaće inspekcija i komunalna policija.

Novi cenovnik je u anketi našeg sajta podržao skoro svaki treći čitalac (28,2 odsto), da se on ne menja glasalo je 7,2 odsto čitalaca, a skoro dve trećine čitalaca smatra da je trebalo da se naplata vožnje organizuje isključivo po taksimetru.

Predsednik i vlasnik “Beogradskog taksija” Zlatan Zlatković, koji je ranije skrenuo pažnju javnosti na prekršaje na aerodromu, ističe da je neophodno da prođe vreme da bi se videli pravi efekti novog cenovnika.

"Primera radi, juče sam ceo dan bio na aerodromu i sve je funkcionisalo dobro. Opet kažem, kada komunalna policija i ostale nadležne službe rade svoj posao profesionalno onda nema nikakvih problema. Videćemo kako će se dalje situacija odvijati", kaže Zlatković.

NOVE FIKSNE CENA TAKSIJA OD AERODROMA
*Zemun i Novi Beograd (do Save i Dunava) i deo Surčina - 1.400 dinara *Centar (Stari grad, Palilula, Vračar, Savski venac, Čukarica, Voždovac) - 1.800
*Borča, Ovča, Višnjica, Mirijevo, Jajinci, Kaluđerica, Kumodraž i ostala rubna naselja - 2.200 dinara
*Železnik, Ostružnica, Sremčica - 3.000 dinara
*Deo Obrenovca, Sopota i Barajeva, Vinča - 4.500 dinara
*Sopot, Barajevo, Obrenovac, Lazarevac i Mladenovac - 6.000 dinara

Izvor: Blic

Pogledajte još