Pronašli je polumrtvu: Tinejdžerka popila deset koktela, doživela tri srčana udara

Tinejdžerka je to veče izašla sa društvom. Naleteli su na mesto u kome je bila promocija koktela “Jegerbomb”, mešavije likera i energetskog pića.

Pošto je popila deset ovakvih koktela, ona je nastavila sa provodom. Ali kako je alkohol prestao da deluje, tako je krenuo šok u organizmu od količine unesenog kofeina.

Dinsdejova se onesvestila, nakon što joj se srčani ritam veoma ubrzao. Roditelji su je pronašli u kupatilu, klinički mrtvu, i pokušali su da je ožive.

“Njen puls je bio veoma slab i počela je da plavi u licu. Bila je mrtva,na podu kupatila. Čudo je da je Džejd i dalje sa nama”, rekao je njen otac za Dejli mejl.

U tom trenutku je preživela dva srčana udara. Došla je hitna pomoć, a koja ju je odvela do najbliže bolnice. Na putu do bolnice, doživela je još jedan srčani udar.

Lekari su je stavili u indukovanu komu, u kojoj je bila tri nedelje pre nego što je bila dovoljno stabilno da bi mogla da bude operisana. Lekari su morali da spuste njenu temperaturu tela na samo nekoliko stepeni, kako bi sačuvali rad srca i mozga.

Ona je operisana, i ugrađen joj je pejsmejker.

Koktel koji je Džejd popila sadrži pola konzerve energetskog pića. To znači da je ona u roku od nekoliko sati popila preko litar energetskih pića, ili 400 mg kofeina.

“Lekari kažu da mi se to desilo zbog energetskih pića. Alkohol usporava rad srca, dok energetska pića ubrzavaju. Zato sam otišla kući i spavala, a onda sledećeg jutra je krenulo dejstvo kofeina, i moje srce je stalo”
, objašnjava tinejdžerka.

Lekari upozoravaju da ovo može da se desi bilo kome, i da svi, pogotovu mladi moraju da vode računa koliko unose kofeina u organizam, potgotovu kada je u kombinaciji sa alkoholom.

Izvor: 24sata