Šumahera samo čudo može da spasi

Nepun dan pošto je menadžerka Mihaela Šumahera Sabine Kem demantovala unapred "sve navode koji će se pojaviti u medijima", izjavivši da je stanje teško povređenog nemačkog asa i dalje nepromenjeno i da postupak buđenja iz kome i dalje traje, postalo je jasno zašto je to uradila.

Naime, mnogobrojni britanski i nemački mediji, a prednjači inače dobro obavešteni "Dejli telegraf", tvrde, pozivajući se na izvore iz bolnice u Grenoblu, da su lekari upozorili porodicu Šumaher da se pripremi na najgore.

Lekari su, tvrdi se, istakli da samo čudo može da spase Šumahera i da je on i dalje živ samo zahvaljujući izuzetno snažnom organizmu i da bi bilo ko drugi, do sada najverovatnije podlegao povredama kao što su njegove.

Šumaher, koji je u bolnici u Grenoblu od 29. decembra prošle godine, posle pada na skijanju na neobeleženoj stazi u zimskom centru Mirabel u Francuskoj, imao je dve teške operacije na mozgu, da bi ga zatim lekari stavili u veštačku izazvanu komu sa željom da pomognu pri oporavku i smanje pritisak na narvni centar.

Buđenje iz veštačke kome lekarski tim je počeo pre skoro mesec dana, a u međuvremenu je Šumaher uspešno pregurao i upalu pluća. Mnogobrojni eksperti iz neurohirurgije su, uprkos izveštajima da je "Šumi trepnuo", ili čak da je mrdao usnama (tvrdio Felipe Masa posle obilaska u bolnici) ipak tvrdili da nešto sasvim sigurno nije u redu čim se lekari ne oglašavaju prvih dana posle početka buđenja jer bi već u tom periodu moralo da se zna da li su te povrede ipak toliko teške da bi bile i neizlečive.

Foto: AP
Izvor: Večernje Novosti

Pogledajte još