Sve avionske misterije u poslednjih 60 godina

0

Već su dva dana protekla otkako je negde iznad Južnog Kineskog mora s radara misteriozno nestao avion “Malezijan erlajnsa”. Niko nije poslao signal za poziv upomoć sa “boinga 777”, koji je, prema tvrdnjama zbunjenih stručnjaka, bio bezmalo savršeno bezbedan.

Tokom istorije se više puta dešavalo da avioni nestanu bez traga, podjednako zaokupljajući pažnju javnosti, vazduhoplovnih stručnjaka i reditelja. Mnoge misterije su razrešene tek nakon što je pronađena crna kutija, koja beleži podatke o letu i snima glasove u pilotskoj kabini.

Dok se nastavlja potraga za avionom “Malezijan arlajnsa”, dajemo vam pregled još pet misterioznih slučajeva u svetu vazduhoplovstva koji su na isti način zbunjivali istražitelje, a od kojih neki do danas nisu rešeni.

“Er Frans”, let 447 (2009)
Kombinacija tehničkih kvarova

Istažitelji mesecima nisu mogli da utvrde uzrok nesreće aviona na liniji od Rio de Žaneira do Pariza, koji je nestao iznad Atlantskog okeana. Dve nedelje nakon incidenta prvog juna 2009. godine, nađeni su delovi olupine i tela 228 putnika i članova posade, ali su tek dve godine kasnije otkriveni glavni deo olupine “erbasa 330” i crna kutija. Konačni izveštaj BEA, zvanične agencije francuske vlade za istraživanje avionskih nesreća, objavljen je tek u julu 2012. Utvrđeno je da je nesreća bila rezultat kombinacije tehničkih kvarova i propusta nedovoljno obučenih pilota, a dogodila se kada je avion leteo kroz područje u kome je besnela oluja s grmljavinom.

TVA, let 800 (1996)
Eksplodirao u vazduhu

Avion kompanije TVA na letu 800, koji je 1996. godine eksplodirao u vazduhu blizu obale Long Ajlenda (Njujork) i danas je tema oko koje se pletu teorije zavere, uključujući i onu da je “boing 747-100” na letu za Pariz bio meta napada terorista ili da ga je pogodio meteor. U nesreći je poginulo 230 putnika.

FBI i NTSB (Nacionalna uprava za bezbednost u saobraćaju), koji su četiri godine tragali za uzrokom nesreće, ustanovili su da su oštećeni kablovi doveli do varničenja, zbog čega se zapalio rezervoar za gorivo, samo 12 minuta nakon što je avion poleteo sa Međunarodnog aerodroma “Džon F. Kenedi”.

“US Er”, let 427 (1994)
Pao pri brzini od 480 kilometara na sat

Kratki let u domaćem saobraćaju od Međunarodnog aerodroma “O’Her” u Čikagu do Pitsburga završio se krvoprolićem kada se avion sa 132 putnika i članova posade srušio pri brzini od 480 kilometara na čas. Užasna katastrofa dogodila se osmog septembra 1994, deset minuta pre nego što je avion trebalo da sleti u Pitsburg. Istraga je na kraju pokazala da su neiskusni piloti zbog kvara na kormilu aviona izgubili kontrolu nad letelicom.

“Flajing tajger”, let 739 (1962)
Nije pronađen ni posle 50 godina

Više od 50 godina nakon što je nestao bez traga avion američke avio-kompanije “Flajing tajger”, koji je iznajmila američka vojska, on još uvek nije pronađen.
Petnaestog marta 1962, kada je avion “super konstalejšen L-1049”, koji je prevozio vojnike i zalihe iz Kalifornije u Sajgon (Vijetnam), nestao kada je trebalo da natoči gorivo na ostrvu Gvam, bio je vedar dan. Ni u ovom slučaju nisu poslati signali za poziv upomoć i pretpostavlja se da je 107 putnika i članova posade poginulo. Vojska je više puta organizovala potrage, ali nisu pronađeni bilo kakvi dokazi o avionu, niti je utvrđen uzrok njegovog nestanka.

“Pan am”, let 7 (1957)
Nepoznat uzrok nesreće

Osmog novembra 1957. avion “boing 337” na letu iz San Franciska za Havaje nestao je u Tihom okeanu. Nedelju dana kasnije olupinu je našao nosač aviona američke mornarice “Filipin si”, nakon što je posada ugledala tela i ostatke aviona kako plutaju okeanom severoistočno od Honolulua.

Uzrok nesreće u kojoj su poginule 44 osobe nikada nije definitivno utvrđen. Toksikološki izveštaji su pokazali povišeni nivo ugljen-monoksida u izvučenim telima.

Izvor: Blic/ foto: AP

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.