LAŽNA VEST! Malezijski avion još uvek nije pronađen!

Nakon što su mediji juče objavili da je nestali avion kompanije Malezija Air pronađen na ostrvu Pulau Perak, javnost se našla zbunjena, jer nije bilo nijedne dalje informacije o stanju aviona, putnika, kao ni o razlogu da se avion nalazi baš na toj lokaciji.

Na jutrošnjoj konferenciji za štampu, novinari su samo tražili da im se otvoreno kaže da li je signal aviona lociran ili nije.

izuzev "verovanja vojnih izvora da je avion leteo još sat vremena nakon nestanka" dugo nije bilo nikakvih informacija, sve do sinoć kad je vest da je signal aviona sa leta 370 lociran na malom ostrvu u moreuzu Malaka, puštena u javnost.

Na konferenciji za štampu koja je jutros održana rečeno je da avion nije pronađen, kao ni njegovi delovi, da je potraga još u toku i da je za sada potraga pokrila preko 27.000 kvadratnih nautičkih milja.

Japan i Borneo su ponudili pomoć u potrazi, ali uprkos svemu, već pet dana nema nikakvih pouzdanih informacija o tome šta se dogodilo sa avionom ili sa 239 putnika koji su bili u njemu.

Foto: Beta/AP/Kyodo News
T.D.
izvori: telegraph.uk, the guardian, the globe, new york times

Pogledajte još