POSLEDNJA VEST: Misteriozni malezijski avion viđen kod obala Tajlanda

Dok zvaničnici peti dan za redom nemaju bilo kakva bliža objašnjenja šta se dogodilo sa avionom “Malezija erlajnsa” sa 239 putnika i članova posade, pojavile su se nove spekulacije da je letelica viđena na malezijsko-tajlandskoj granici i to sat vremena nakon što je avion nestao sa radara.

Naime, nakon dva svedoka koji su ranije izjavili da su videli nestali avion, pojavilo se još devet osoba koji kažu da su videli letelicu. Oni tvrde da su čuli zaglušujuću buku i videli svetlost na granici Malezije i Tajlanda.

Svedoci iz sela u priobalju kažu da su videli avion kako leti nisko iznad vode. Malezijske vlasti uzele su njihove izjave u razmatranje i pokrenule su istragu i u tom pravcu iako bi to značilo da je avion iz nepoznatih razloga skrenuo sa kursa i promenio putanju.

U rešavanju misterije oko nestalog aviona uključio se i poznati Šaman Ibrahim Mat Zin, koji je sa dvojicom asistenata uradio ritual na aerodromu u Kuala Lumpuru.

U međuvremenu, potraga za nestalom malezijskim avionom proširena je kako bi pokrila širok prostor od Kine do Andamanskog mora. Takođe, otkrivena je i misterija zbog čega zvone mobilni telefoni putnika nestalog aviona.

U međuvremenu, dogodio se i incident kada su rođaci putnika iz Kine napali zvaničnike u Maleziji tražeći da im oni kažu istinu o nestalom avionu. Na snimku koji se pojavio na Jutjubu zabeleženo je kako rođaci nestalih flašom vode gađaju zvaničnike “Malezija erlajnsa”.


Izvor: Dailymail.co.uk via Telegraf.rs
Foto: AP

Pogledajte još